Met deze handige checklist wordt vliegen met je baby een stuk minder stressvol

Vliegen met een (jonge) baby kan behoorlijk stressvol zijn, zowel voor jou als voor je kleine. Met de onderstaande checklist proberen we die vlucht net een tikkie minder stressvol te laten verlopen.

1. Lees ALTIJD de kleine lettertjes van de vliegtuigmaatschappij

Alle vliegtuigmaatschappijen hebben op hun website regels voor vliegen met baby’s en kinderen. Hier vind je die van KLM en TUI bijvoorbeeld. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan als het gaat om regels in het vliegtuig.

2. Neem een kopie van het geboortecertificaat mee

Mocht je het geboortecertificaat nog niet hebben, dan is het handig om het geboortedocument uit het ziekenhuis mee te nemen. Op die manier kan je altijd laten zien waar en wanneer je kindje geboren is.

3. Ga wat eerder naar de luchthaven

Wanneer je met een baby reist, is het laatste wat je wilt namelijk haasten. Zorg dat je ruim van te voren op het vliegveld bent. Dit zorgt er al voor dat er een hele last van je schouders valt. Je bent namelijk sowieso op tijd, hoe lang die wachtrij bij de douane ook is.

LEES OOK: 13 dingen die je moét weten voordat je met een baby op vakantie gaat

4. Neem alles mee wat je nodig denkt te hebben

Flesjes, luiers, een dekentje, alles wat nodig is om het de baby zo comfortabel mogelijk te maken. Voor de baby is het namelijk ook erg stressvol om ineens in een vliegtuig te zitten – nieuwe omgeving! Nieuwe prikkels! – dus je wilt ‘m zo veel mogelijk op z’n gemak stellen. Onthoud wel: neem niet té veel mee. Je mag (helaas) niet het hele vliegtuig volpakken.

5. Zorg ervoor dat je kinderwagen opvalt

Een kinderwagen moet aangegeven worden als ‘bijzondere bagage’ en wordt apart bij de reizigers teruggebracht. Zorg en daarom ook voor dat jouw kinderwagen erg opvallend is. Dit kan bijvoorbeeld door er een gekleurde vlag aan te hangen, of door de kinderwagen in een felgekleurde plastic zak te vervoeren. Sowieso dat niemand anders jouw kinderwagen nog per ongeluk meeneemt.

6. Desinfecterende babydoekjes!

Geloof ons: je kunt niet zonder ze! In een klein, plakkerig, zweterige ruimte (lees: het vliegtuig) is er niets fijner dan jezelf en de baby even kunnen opfrissen met babydoekjes.

LEES OOK: 7 tips voor wanneer je gaat vliegen met een baby

7. Probeer voeding te geven tijdens het opstijgen

De combinatie van de melk (borst of fles maakt niet uit!) en het zoemende geluid van de motoren van het vliegtuig, kunnen er wel eens voor zorgen dat je baby het fijnste dutje OOIT doet. Een extra speen in het vliegtuig doet overigens ook wonderen.

8. Lukt iets niet? VRAAG HULP!

Dat is misschien wel het belangrijkste. Heb je ergens moeite mee? Lukt het niet in je eentje? Er is altijd wel iemand die even je grote tas uit het bagagerek wil tillen. Of iemand die wat te drinken wil aanreiken. Met een beetje hulp lukt alles, wedden?

Ga je op vakantie met je baby? Deze items zijn handig om bij je te hebben

Red Tri

Reageer op artikel:
Met deze handige checklist wordt vliegen met je baby een stuk minder stressvol
Sluiten