De baby 28 dec 2018 Leanne Hansma

Knallend het jaar uit: zo vier je oud en nieuw met een baby

Het jaar is weer voorbij gevlogen. Dit keer met een baby. Vorig jaar hoefde je misschien nog nergens rekening mee te houden met oud en nieuw. Behalve dan dat je glas gevuld was én dat je met de juiste mensen op het leukste feest belandde. Nu heb je wel andere zorgen aan je hoofd. Want hoe maak je er een feestje van met de baby?

Met deze tips vier je oudejaarsavond gewoon zoals je gewend bent: met vrienden of familie. Alleen iets minder wild misschien. En met iets meer voorbereiding. Maar daar doen we het voor.

1. Waar is dat feestje?

Overleg van te voren waar je oud en nieuw gaat vieren. Zo kun je er goed voor zorgen dat de baby er (bijna) niks van hoeft te merken.

Vier je het thuis? Je kleintje kan dan lekker in z’n eigen bed slapen en je hebt alles bij de hand. Verdeel wel de taken, zoals het maken hapjes, zodat je de voorbereidingen niet alleen hoeft te treffen. Ga je toch naar vrienden of familie sleep dan je hutkoffer mee en zorg voor een campingbedje of de kinderwagen. Dan kan de baby gewoon doorslapen. Nog een idee: regel dat de kleine mag blijven logeren. Kunnen jullie de volgende ochtend uitslapen.

Vind je oud en nieuw toch ietwat overrated dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker samen op de bank te ploffen en te genieten van het vuurwerk vanachter het raam.

2. Ain’t no party like a non-alcoholic party

Lekker zo’n wijntje, biertje of een glas champie, alleen dit jaar misschien niet zo handig. De baby kan natuurlijk wakker worden en dan is het wel zo fijn om gewoon nuchter te zijn. Maar niet getreurd. Ook zonder alcohol kun je er een feestje van maken. Nu de baby er is ben je toch al 24/7 slaapdronken. Daar ligt het niet aan.

Gelukkig bestaat er iets als Jip en Janneke champagne, dus jij proost lekker mee. Je kunt ook nog mocktails maken. Lees: of laten maken, als je die taken dus goed verdeeld. Feestelijk, gezellig en totally approved in je ik-geef-borstvoeding-dieet.

3. Laat de baby doorslapen

Rust, reinheid en regelmaat. De drie ‘R’-en die je in bijna elk boek over baby’s kunt vinden. Of op elke Facebookpagina. Dus dan zal er wel iets van waarheid in zitten. Voeg daar nog dat andere woord met een ‘R’ bij en het plaatje is compleet: ritme.

Ritme is belangrijk voor een baby. Daarom kun je ‘m het beste lekker laten doorslapen. De kleine heeft er eigenlijk niks aan als je hem wakker maakt. Houd het slaapritme van je kleintje aan en dan heb jij je handen vrij om te proosten tijdens de jaarwisseling.

Wordt je kleintje toch wakker van het vuurwerk? Probeer ‘m dan te troosten en als-ie weer rustig is leg je hem terug in bed. Waarschijnlijk valt hij vanzelf weer lekker in slaap.

4. Vuurwerk

Al die goudgele-spetters en regenboog-kanonnen zijn natuurlijk hartstikke mooi. Vooral als je lekker binnen blijft en door het raam kijkt. Fijn voor jou én de baby, want jullie hebben geen last van de kou, het vuurwerk en de harde geluiden.

Geef je baby geen sterretjes of ander ‘kindervuurwerk’. Het ziet er misschien schattig uit, maar het kan echt gevaarlijk zijn. Je wilt niet dat je kleintje wat overkomt.

5. Happy new year!

En dan nu de belangrijkste tip van allemaal: geniet ervan! Waar je het ook viert en met wie, het feestje maak je zelf. Hang zelf de slingers op, speel spelletjes, ga lekker eten, geniet van elkaar, deel al je herinneringen aan 2018 of leef je helemaal uit op je make-up en outfit. Op deze avond mag het allemaal. Happy new year!

Hoe ga jij oud en nieuw vieren met je baby? Deel je tips & tricks met andere moeders op het Mamaforum.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Knallend het jaar uit: zo vier je oud en nieuw met een baby
Sluiten