Video van dansende vrouw tijdens bevalling gaat viral. En met een reden

Dansen tijdens je bevalling, terwijl je al zes centimeter ontsluiting hebt en je vliezen zijn gebroken? Het lijkt misschien gek, maar dat is het niet. Bewegen kan er namelijk voor zorgen dat een bevalling sneller verloopt. En dat is precies de reden dat Amber Bush het in haar geboorteplan had staan.

Nu is een geboorteplan maken altijd een goed idee, maar of het allemaal haalbaar is een tweede. In Amber’s geval sneuvelden veel van haar ideeën omdat ze een week over tijd was. Gelukkig zat een dansje (in charmante gazen-onderbroek met maandverband) er nog wel in. Niet alleen om de bevalling te bespoedigen trouwens. Amber: ‘Ik wilde het leuk hebben tijdens de bevalling en alles uit de ervaring halen’.

LEES OOK: Nederlandse moeder tilt baby zelf uit haar buik tijdens keizersnede.

En dat is gelukt. Amber danst tijdens de bevalling op Pitbull, Nicki Minaj en op de video gaat ze samen met haar schoonzus op het toepasselijke nummer Wobble uit haar dak. Haar doula (een soort zwangerschapscoach) Jessica Weisbrod, postte de video op de Facebook-pagina Birthing in Love, waar het al meer dan 8 miljoen keer bekeken is.

Dancing Through Labor

*EDITED TO ADD* Thank you everyone for your positive comments! With so many comments, we just cannot keep up with them. So please, use common decency and only make positive comments.My last client of 2016 dancing her baby down through contractions at 6 cm dilated!As these questions have been asked many times, we're going t address them here: She's wearing the mesh underwear and pad because her water had broken and was leaking.She did not have pain medication for her birth.The woman dancing with her is her sister-in-law, not a nurse.The monitor on her belly is the Novii wireless fetal monitor from Monica Healthcare. It is a waterproof and wireless contraction and heart rate monitor.

Geplaatst door Birthing in Love, LLC op vrijdag 24 februari 2017

Boodschap

Amber vind het niet alleen goed dat het filmpje werd gedeeld voor de lol. Ze wil er ook een boodschap mee overbrengen. Ze wil aan toekomstig moeders laten zien wat er echt gebeurt voor en tijdens de geboorte. Amber tegen Huffington Post: ‘Wat ik eerlijk gezegd wil is vrouwen kracht geven. Dit is mijn eerste kind en er is zoveel dat dat vrouwen niet weten over de bevalling. Ze vertellen je bijvoorbeeld niet dat je een groot maandverband aan moet als je vliezen zijn gebroken.’

Squats

Amber bedankt in het gesprek met Huffingtonpost tot slot haar man en de doula voor al hun steun en tips tijdens de bevalling van dochter Amelia. Ze zegt het fantastisch te vinden dat ze haar aanmoedigden om squats en andere dingen te doen om de bevalling sneller te laten verlopen. Ja, je leest het goed: squats (!). Dus ben je zwanger of hoop je dat ooit te worden, schaam je vooral niet om in je geboorteplan dansen, squats of andere moves op te nemen. Het heeft Amber geholpen, wie weet wat het voor het verloop van jouw bevalling doet.

Benieuwd hoe een bevalling nu echt voelt? Deze moeders deden een poging om het te beschrijven, and they nailed it. Met af en toe een lekkere knipoog.

Reageer op artikel:
Video van dansende vrouw tijdens bevalling gaat viral. En met een reden
Sluiten