De mama 29 nov 2017 Daphne de Groot

Moeder geeft borstvoeding in een Victoria’s Secret winkel en mensen trekken het totaal niet

Het is zó oneerlijk. Drentel je rustig in je vrije weekend door de Victoria’s Secret, krijgt je baby van 4 maanden honger. Dus wat doe je: je geeft hem te eten. Wel zo aardig, lijkt ons. Waar het niet dat de moeder in kwestie borstvoeding geeft en dus O NEE IS DAT EEN KLEIN STUKJE BORST WAT EEN SCHANDE HELP PANIEK.

Yup, de zoveelste moeder is beschaamd een winkel uitgelopen, omdat mensen het totaal niet konden handelen dat ze borstvoeding gaf in het openbaar. In een filmpje op Facebook uit ze haar ongenoegen hierover. Want to be fair, het is ook wel heel bijzonder dat er zo paniekerig om een klein beetje borst gedaan wordt, in een lingeriewinkel. Dat niet alleen. We hebben het hier over dé lingeriewinkel der lingeriewinkels. Voor het geval je onder een steen geleefd hebt deel ik hieronder een paar foto’s om mijn punt te maken.

Psst…wanna be a Runway Insider? Shop the looks as they walk down the runway during the #VSFashionShow! Details via link in profile.

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

Shop @devwindsor’s EPIC #VSxBALMAIN look—and the full limited-edition collection—tomorrow, 11.29 at 10am! (Wings not included ?) #VSFashionShow

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

#VSFashionShow Fact: These epic #VSxBALMAIN jackets took the team 4 months to create! More insider intel via link in profile.

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

Nou, dit dus. Dit vinden we allemaal prima, maar een kind dat te eten krijgt in een winkel die precies deze lingerie verkoopt, dat is not done?

Victoria’s Secret

Persoonlijk ben ik echt dol op Victoria’s Secret. Afgelopen nacht was de jaarlijkse show weer op tv. Nu vond ik het een beetje te veel van het goede om om 4 uur ‘s nachts mijn bed uit te komen.  Maar reken maar dat ik vanavond klaar zit met een grote zak chips. Ik hoor van vrouwen in mijn omgeving dat ze niet naar de show kunnen kijken omdat ze zich dan schamen voor hun lichaam. Daar heb ik totaal geen last van. Het lichaam van een Victoria’s Secret model krijgen is ongeveer hetzelfde als ‘s nachts willen veranderen in een vleermuis of zo. Het is gewoon onmogelijk, so why bother?

Eentonig

Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden, dat er een vrij eentonig beeld te zien is. Een prachtig eentonig beeld, maar toch. En dan heb ik het hier dus nog niet eens over verschillende leeftijden en lichaamstypes, maar ook over het soort lingerie dat geshowd wordt. Hoe vet zou het zijn als Victoria’s Secret in dezelfde hysterische kleuren, een lijn voedingsbeha’s zou presenteren? En hoe geniaal zou het zijn, als deze beha’s geshowd zou worden door een van de prachtige moeders die op die catwalk rondliepen? AL BORSTVOEDEND? Wauw, dat zou nog eens taboedoorbrekend zijn in het preutse Amerika.

LEES OOK: 7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt

Modellen

We denken zomaar dat er wel wat modellen te vinden zijn die zich hier in kunnen vinden. Voormalig Angel Doutzen Kroes maakt zich al jaren hard voor borstvoeding, óók in het openbaar. En ook new mom Candice Swanepoel voedt haar 4-maanden oude baby tussen shoots door.

Oproep

Dus daarom deze oproep aan Victoria’s Secret. Breid die prachtige lingerielijn van jullie uit met een schitterende collectie voedingsbeha’s. En laat dan een van die onaards mooie Angels van jullie al borstvoedend de show lopen. Ik weet zeker dat Doutzen wel even terug wil komen van Hünkemöller voor dit statement. Jullie maken de show van de eeuw (want geloof ons – hier zullen jullie voor altijd om onthouden worden). En jullie helpen ook nog eens een heel hardnekkig stigma uit de wereld. WIN-WIN.

Weg met het stigma

Check nog even de video die Celina Barbour maakte en op Facebook zette toen ze nare reacties kreeg in de Victoria’s Secret. Bizar hoe weinig borst je ziet, en dat mensen zich hier dus blijkbaar al heel druk over maken:

PSA to all shoppers!!!!

Geplaatst door Celina Barbour op donderdag 23 november 2017

Borstvoeding is heel normaal, ook in het openbaar. Pink legt uit waarom borstvoeding in het openbaar de normaalste zaak van de wereld is

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder geeft borstvoeding in een Victoria’s Secret winkel en mensen trekken het totaal niet
Sluiten