Veto! 10 Manieren om samen een babynaam te kiezen

Terwijl er zich negen maanden lang een ongoing proces afspeelt in je buik, is een babynaam uitkiezen ook een een gebed zonder end. Of nou ja, als de uitgerekende datum in zicht komt moet er wel een keer een eind aan komen. Hoe je een babynaam kiest? Daar zijn verschillende manieren voor. 

Babynaam kiezen

Als je er écht niet meer uitkomt, dan kun je een van de volgende dingen proberen. Lekker onconventioneel, dat wel. Dus daar moet wel een unieke babynaam uitrollen.

LEES OOK: Babynaam kiezen? Let hier op

Gebruik veto’s

Door je veto-recht in te zetten bij het kiezen van een babynaam, voorkom je dat één ouder ontzettend enthousiast is over de naam Fabio, terwijl de ander juist moet denken aan die ene badleraar van vroeger. Komt de ander met een naam waarvan jij kippenvel krijgt? Veto! Zo wordt snel duidelijk waar jullie op één lijn liggen en in welke richting je het dus ook meer moet zoeken.

Kinderen kiezen

Heb je een kundige kleuter rondhuppelen? Maak een top drie van namen en laat hem of haar de babynaam kiezen. Eerlijk: je moet de controle wel uit handen durven geven, maar als je het toch niet eens bent met de keuze, weet je in ieder geval wel weer welke babynaam je toch níet wilt. En kun je die gewoon als tweede naam gebruiken.

Wachten

Wacht tot de baby geboren is en beslis dan welke naam uit je lijstje je het beste vindt passen. Dit is er wel eentje voor ouders met kneiterharde stalen zenuwen. Want stel dat je het dan nog niet weet, heb je nog maar een paar dagen totdat je naar de gemeente moet.

Combineren

Hussel de letters van jouw naam en die van je partner door elkaar en schrijf de combinaties op die ook daadwerkelijk serieus een optie kunnen zijn. Dus heet je lief Ronald en jij Paulien? Wat dacht je dan van Elina of Naud?

Varieer met taal

Zit de naam Marie in de familie en wil je jouw meisje hier graag naar vernoemen? Probeer te spelen met verschillende talen. Marie is in het Engels Mary, of in het Spaans Maria. Dat kan voor verrassende uitkomsten zorgen.

LEES OOK: Deze verrassende factor beïnvloedt de keuze van de babynaam

Familietraditie

Misschien komen er in jouw familie wel heel veel doopnamen voor of tweede namen. Schrijf ze allemaal op en combineer een paar namen of verkort er een paar. Een achteroom die Jacobus heet kan worden afgekort tot Jaco bijvoorbeeld.

Hulplijnen inschakelen

Vraag op je babyshower of iedereen top 3 wil maken van babynamen die zij bij jou en je partner vinden passen. Of vraag een naaste vriend of familie of ze eens wat namen kunnen laten vallen en een babynaam voor jullie kunnen kiezen. Misschien levert het niet dé naam der namen op, maar vast een hoop inspiratie.

Gebruikt de uitgerekende datum

Of je nu gelooft in wat de sterren schrijven of wat de invloed is van het seizoen op het karakter van je ongeboren kind. De uitgerekende datum kun je op wat voor manier dan ook gebruiken als leidraad. Een zonnige, exotische naam voor een zomerbaby of een warme naam voor als je kindje een Maagd wordt.

Diepere betekenis

Denk aan namen die net even wat meer betekenen voor jou en je lief. Van een mooie vakantie die jullie altijd is bijgebleven of een naam die staat voor de moeilijke weg die jullie hebben afgelegd om zwanger te raken. Je zult zien dat de naam die eruit rolt gelijk gevoelens bij je opwekt.

Laat het lot bepalen

Oké, misschien niet letterlijk, maar dingen als een muntje opgooien of een dartpijltje mikken op een willekeurige letter op het alfabet kan wel veel inzichten geven. In wat je bijvoorbeeld niet wilt. Zegt kop ‘Arie’ en munt ‘Peter’ en voel je je teleurgesteld met het resultaat? Dan weet je dus stiekem allang wat je wilt.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Veto! 10 Manieren om samen een babynaam te kiezen
Sluiten