Een simpel verzoek voor mensen die het geslacht van mijn baby verkeerd raden

‘Och, wat een lieverd! Hoe heet hij?’ En dat terwijl er toch echt een meisje in de buggy ligt… Corrigeer je het? Lach je het weg?

Kate Schweitzer, zelf net moeder geworden, schreef een open brief over dit ‘probleem’. Wij van Famme Baby zijn het helemaal eens met haar standpunt, en maakten een vrije vertaling van deze brief.

‘Hey, vreemdeling die mijn lieve baby een compliment wil geven, mag ik misschien heel even je aandacht?
Ik wil je om een gunst vragen. Maar laat me je eerst even een situatie schetsen.

Ik loop buiten met mijn baby, en jij komt naar me toe gelopen. Je glimlacht en blijft op een redelijke afstand van de kinderwagen staan. Ik weet dat je niet probeert om over de kinderwagen te hangen en mijn baby random aan wil raken zonder toestemming – wat sommige mensen denken wél te mogen doen. Nee, jij bent één van de goeie.

Je zegt iets in de strekking van: ‘Je baby is zo schattig!’

Thanks!

Maar je volgende opmerking slaat in als een bom. ‘Hoe oud is hij?’

Ik bevries van angst. Want kijk, mijn baby is een meisje. Het maakt me niet uit als jij in eerste instantie denkt dat ze een jongetje is, ik vat het niet persoonlijk op. Want laten we eerlijk zijn: mijn baby lijkt niet op een meisje. Ze lijkt ook niet op een jongen. Ze lijkt op een baby.

LEES OOK: 13 x babyadvies van vroeger (waar we ons nu niets meer van aan trekken)

50 procent

Je had 50% kans om het goed te raden. Maar ik weet nog steeds niet wat ik moet antwoorden. En dit is waarom:

Als ik zeg ‘Ze is 4 maanden oud,’ ben ik één van die personen die jou dwingt om sorry te zeggen. ‘Oh, het spijt me! Natuurlijk is het een meisje. Ze is prachtig!’ Jij zult waarschijnlijk met een soort slecht excuus komen, wat helemaal niet nodig is. Daardoor voelen we ons allebei like crap de rest van de dag.

Een paar keer dacht ik, fuck it, en zei ik gewoon ‘Hij is 4 maanden oud.’ Ik heb het zelfs nog een keer geprobeerd om het hele ‘hij’ en ‘zij’ weg te laten, en gewoon ‘4 maanden’ te antwoorden. Maar de vraag hoe oud m’n baby is wordt bijna al-tijd opgevolgd met de vraag ‘hoe heet hij?’

LEES OOK: 8 dingen waar je je als kersverse moeder écht geen zorgen over hoeft te maken

Twee opties

Dan heb ik nog twee opties. A) toegeven dat ze eigenlijk toch een meisje is en dat ik dat in eerste instantie niet toe wilde geven, of B) naar een willekeurig punt in de verte wijzen zodat jij je omdraait, en ik heel hard weg kan rennen.

Je snapt het al, er is geen goede optie.

Dus, dan komen we nu eindelijk bij het verzoek wat ik aan jullie mee wil geven voor de volgende keer dat jij, vreemdeling, het geslacht van mijn baby verkeerd raad. De volgende keer dat ons gesprek tot dit dieptepunt komt, zullen we er dan gewoon allebei om lachen? Alsjeblieft, verontschuldig je niet voor je ‘fout’. Laten we er om lachen en blij zijn met ons gezellige gesprek.

Of misschien moet ik gewoon een knalroze strikje voor m’n baby kopen en om zijn eh haar hoofd doen.’

Lachen! 12x geestige cartoons die elke jonge moeder herkent

PopSugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een simpel verzoek voor mensen die het geslacht van mijn baby verkeerd raden
Sluiten