Deze video van verpleegsters die baby’s redden tijdens een aardbeving gaat viral

Daphne de Groot 24 nov 2017 De mama

Soms word je even stil van iets. Wij hadden dat toen we deze video zagen die as we speak viral gaat. Op de video is te zien hoe verschillende verpleegsters op de prenatale afdeling in actie komen wanneer het ziekenhuis getroffen wordt door een aardbeving. 

Het werk van verpleegsters die met prenatale baby’s werken is nooit klaar. Die kleintjes hebben zo ontzettend veel zorg nodig. Daarnaast troosten ze ouders, assisteren ze dokters: de lijst gaat maar door en door. Maar deze video van verpleegsters op de prenatale afdeling laat zien dat hun grootste prioriteit altijd bij de baby’s ligt.

Aardbeving

In de video is te zien hoe het ziekenhuis in South Korea getroffen wordt door een aardbeving van 5.4 op de schaal van Richter. Het hele gebouw schudt heen en weer, en de verpleegsters komen direct in actie. De vrouw op de bank houdt een baby vast, en trekt instinctief een ander kind dichterbij. De verpleegsters rennen elk naar een aantal bedden met daarin de kwetsbare baby’s, en trekken deze van de muur af. Zonder na te denken over hun eigen veiligheid: als de baby’s maar in orde zijn.

Het is zo ontzettend mooi om te zien dat de mensen waar we onze baby’s aan toevertrouwen, zo’n instinct voelen om hen te beschermen. Dat dit voor hen meer dan alleen maar ‘een baan’ is. En dat is iets waar we ze elke dag weer dankbaar voor mogen zijn.

Ook zo hartverwarmend, de reactie van deze vader wanneer zijn baby z’n eerste vaccinatie krijgt.

 

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Reageer op artikel:
Deze video van verpleegsters die baby’s redden tijdens een aardbeving gaat viral
Sluiten