De baby 27 okt 2017 Susan Dalstra

Zo lief: deze verpleegkundigen breien Halloween-mutsjes voor baby’s

In het St. Josephs Women’s Hospital in Florida draaien de verpleegkundigen overuren. Met een goed doel, want ze druk met het breien van mutsjes voor pasgeboren baby’s. 

De mutsjes zijn een doorlopend project, maar speciaal voor Halloween hebben de verpleegkundigen nieuwe patroontjes aan hun collectie toegevoegd. Want wat is er schattiger dan een baby’tje met een mutsje van een pompoen, een Frankenstein of spookje? Precies: helemaal niks.

Traditie

De werknemers van het ziekenhuis leerden breien van de inmiddels overleden Paula MacDonald. Paula begon de traditie om iedere pasgeborene in het ziekenhuis een zelfgebreid mutsje cadeau te doen. Toen ze verdrietig genoeg op 55-jarige leeftijd overleed, besloten haar collega’s die traditie voort te zetten. In hun pauze en buiten werktijd nemen de vrouwen de breinaald ter hand. Het is stevig doorbreien, aangezien er dagelijks zo’n 20 tot 30 kinderen ter wereld komen in het ziekenhuis.

Sterke band

Naast dat de verpleegkundigen kersverse gezinnen verblijden met zo’n lief mutsje, heeft het breien nog een heel positief effect: het zorgt voor een sterke band tussen de collega’s. ‘Iedereen draagt bij aan het creatieve proces. Ongeveer 50% van het team naait de mutsen terwijl de rest verantwoordelijk is voor het haakwerk en de versiering’, vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis.

De verpleegkundigen hebben het regelmatig over hoe mooi Paula het zou vinden dat haar traditie nog steeds zoveel blij mensen meemaakt.

verpleegkundigen

Shoppen voor je baby? Hier moet je op letten wanneer je babykleding koopt.

Good Housekeeping

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo lief: deze verpleegkundigen breien Halloween-mutsjes voor baby’s
Sluiten