Aan deze tekenen kun je merken dat je baby moe is

Vermoeidheid kan vervelend zijn, vooral voor baby’s. Een vermoeide baby heeft namelijk meer moeite met goed in slaap vallen. Dit zijn de vermoeidheidssignalen van een baby.

Vermoeidheidssignalen baby

Aan de volgende signalen die je baby doorgeeft, kun je merken dat ‘ie moe is. Soms zijn deze hetzelfde als de signalen dat je baby trek heeft. Kijk dus eerst even of je baby eerder zin heeft in de volgende voeding. Heeft je kindje geen trek? Dan is het vast tijd om de kleine in z’n bedje te leggen.

-Zachtjes huilen
-In de ogen wrijven
-Handjes in een vuist
-Op de vingers sabbelen
-Langzame reactie
-Suffig
-Vermijden van oogcontact
-Jengelen
-Gapen
-Het hoofdje tegen je borst aanduwen

LEES OOK: Onderzoek zegt: baby’s slapen beter in hun eigen kamer

Oververmoeidheidssignalen baby

Als je baby langer last heeft van vermoeidheid of een keer later slaapt, kan hij oververmoeid raken. De signalen dat een baby oververmoeid is, zien er iets anders uit. Zo herken je oververmoeid bij je baby:

-Dikke oogjes
-Onrustig gedrag
-Met de armpjes zwaaien
-Met de voeten trappelen
-Huilbuien

LEES OOK: Moeder verzint simpele doch briljante hack om haar baby te laten slapen

Hoe lang wakker tussen dutjes

Je kunt ook checken of je baby moe is door de wakkere momenten tussen dutjes in de gaten te houden. Elke baby is natuurlijk anders, maar dit kan een goede graadmeter zijn. Baby’s tot twee weken oud zijn ongeveer drie kwartier wakker tussen dutjes. Voor baby’s van twee tot zes weken oud geldt dat ze gemiddeld een uur wakker zijn. Voor baby’s van zeven tot twaalf weken oud is dit een uur en een kwartier. Als een baby drie tot vijf maanden oud is, is ‘ie ongeveer anderhalf uur wakker tussen dutjes.

Vermoeidheidssignalen baby houden aan

Houd de vermoeidheid van je baby langer aan? Of heb je het gevoel dat er iets anders met je baby aan de hand is wat de vermoeidheid veroorzaakt? Neem dan altijd contact op met je huisarts of het consultatiebureau. Er hoeft niks aan de hand te zijn, maar het kan al een hele geruststelling zijn om het even te laten checken.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Aan deze tekenen kun je merken dat je baby moe is
Sluiten