De mama 6 mei 2018 Janne Vogel

7 mindful tips om je verbonden te voelen met je ongeboren kindje

Je weet dat er een kindje in je groeit, maar naast de echo’s en schopjes is het best moeilijk om je echt verbonden te voelen met het kleintje. (zit-ie er echt?!) Ook al doe je alles wat je kunt om je baby zo goed mogelijk te laten groeien, het is niet gek dat je af en toe behoefte hebt aan meer verbinding.

Op déze 7 manieren voel jij je in no time mindful verbonden met je kleintje. En geloof ons, dat gevoel is geweldig. Niks zweverig, gewoon wat quality time met elkaar.

Houd een dagboekje bij

Neem iedere dag of iedere week een paar minuutjes de tijd om herinneringen op te schrijven die je later met de baby kunt delen. Schrijf op wat er deze week is gebeurd, hoe je je voelt en alle dingen die je hebt voorbereid voor zijn komst. Je kunt je baby ook korte briefjes schrijven. Hier heb je later heel veel plezier van en het is heerlijk om bewust bezig te zijn met jouw kleintje.
Tip: vergeet geen foto’s te maken van je groeiende buik!

Lees ‘m voor

Je baby hoort rond de achttiende week van de zwangerschap al geluidjes, dus hij vindt het heerlijk als je hem zachtjes een verhaaltje voorleest. Ieder dag eventjes ‘samen’ lezen wordt aangeraden, dus kies een leuk boekje uit en kruip lekker op de bank.

Mediteer

Sommige moeders onder ons krijgen misschien de kriebels van dit woord, maar hier is niets zweverigs aan. Door te mediteren word jij je meer bewust van jezelf en van je kindje. Zonder je iedere dag even af van de wereld – geen telefoon, geen tv; gewoon jij met je handen op je buik, in contact met je kleine. Probeer je mini me in gedachten liefde te sturen of praat zachtjes tegen ‘m.

LEES OOK: 7 x tips voor een goede nachtrust in het derde trimester

Luister muziek of zing

Dat muziek blij maakt, is allang bekend, maar wist je dat ook jou ongeboren kindje niet vies is van een lekker muziekje? Je kan je baby zachtjes toezingen of samen met ‘m dansen op je favo nummer. Worden jullie allebei blij van. Misschien voel je je aan het begin een beetje ongemakkelijk als je tegen je buik zit te zingen, maar onthoud dat jouw stem het mooiste is wat hij ooit heeft gehoord. En ja, ook als niet heel veel talent hebt.

Wees creatief

Of je nou houdt van punniken of pro bent met lijm, je kunt altijd een manier vinden om kunst te maken. Je moet er van houden, maar artistieke expressie (lees: knutselen) kan heerlijk zijn en hoe zoet is het om iets voor jouw kindje te maken? Versier een effen onesie, schilder iets op de muur van de babykamer of maak een plakboek. Kijk eens op Pinterest voor inspiratie en ga gewoon lekker aan de slag. Of het uiteindelijk mooi wordt of niet maakt niet heel veel uit; je baby vindt het hoe dan ook een meesterwerk.

Treat yourself

Doe iets liefs voor jezelf en de baby. Wanneer jij je goed voelt, voelt je kleintje zich ook goed! Lief hè? Neem een zwangerschapsmassage, slaap lekker lang uit of kruip in bed met een goed boek. Schuldgevoelens zijn niet toegestaan. Onderzoek wijst uit dat relaxen tijdens je zwangerschap supergoed is voor jullie gezondheid. Lekker doen, dus.

Onthoud dat je geweldig bent

Je baby vindt jou het leukste óoit (en hij heeft gelijk). Probeer eens net zoveel van jezelf te houden als dat je baby dat doet. Waardeer alles wat je lichaam doet om je kleintje te laten groeien en kijk eens naar jezelf en je prachtige babyglow in de spiegel. Die zelfverzekerde good vibes voelt je baby ook, dus jullie hebben er allebei profijt van.

Mother.ly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 mindful tips om je verbonden te voelen met je ongeboren kindje
Sluiten