Wat? Deze heel gewone babynamen zijn verboden in het buitenland

Peter, Linda, John… Niks bijzonders aan deze namen toch? Gevoelsmatig loopt half Nederland ermee. Maar guess what? In bepaalde landen is het dus gewoon verboden om je kind zo te noemen. En zo zijn er nog een paar verboden babynamen. 

Vooral Portugal, Denemarken (!), IJsland, Hongarije en Saudi-Arabië schijnen gekke regels te hebben als het op bepaalde (voor ons heel normale) namen aankomt. Een rondje Googelen levert het volgende op. Ben jij net zo verbaasd over deze verboden babynamen als wij?

1. Catherine

Catherine is dus blijkbaar een no-go in Portugal. Om aan alle strenge regels te voldoen, houdt de overheid een lijst bij van alle namen die wel en niet goedgekeurd zijn. De lengte van zo’n lijst? Slechts 83 pagina’s (!).

2. Peter

Denemarken is nog zo’n land die er een paar merkwaardige regels op nahoudt. De overheid heeft blijkbaar een voorkeur voor namen van Deense afkomst, die past bij hun cultuur en taal. Peter hoort daar niet bij.

3. Sarah

In IJsland is het voorboden om je meisje Sarah te noemen.

4. Linda

In 2014 stelde de overheid van Saudi-Arabië een lijst met 51 verboden namen op die ‘niet in lijn zijn met de sociale tradities’. De meeste namen die hierbij zitten hebben met het geloof te maken. Maar ook een aantal buitenlands klinkende namen als Linda zitten erbij.

5. George

Portugal wil het niet hebben. Net als William, trouwens.

6. Harriet

Er zijn op het moment geen baby’s die deze naam hebben, wat zo ongeveer “heerser van het huis” betekent. Tot nu toe, tenminste.

7. John

In Amerika is dit blijkbaar gedurende 500 jaar de meest populaire naam, maar in Denemarken is het niet de bedoeling dat je je kind zo noemt.

8. Stephen

Hongarije wil ook graag dat ‘hun kinderen’ namen krijgen die passen bij de lokale tongval. Leuk detail: Stefán mag dan weer wel.

9. Thomas

Tom, Thomas and Thomás zijn allemaal verboden in Portugal.

10. Maya

Ouders uit Saudi-Arabië moeten wegblijven van deze steeds populairdere naam.

Maar ja, wat mag dan wél? Dit worden de populairste Franse babynamen van 2018.

Vond je dit artikel leuk? Like ons!

Goodhousekeeping

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat? Deze heel gewone babynamen zijn verboden in het buitenland
Sluiten