Vandaag worden de meeste kinderen geboren, en dít is waarom

Septembermama’s opgelet! Ben je nu hoogzwanger? Grote kans dat vandaag dan ‘de dag’ is. Uit een grappig onderzoekje van Channel Mums, blijkt dat de meeste mensen met Kerstmis ‘besluiten’ om voor een kindje te gaan. Ruim 23 procent van de ondervraagde moeders deed dat afgelopen jaar. In Engeland zijn daarom de meeste mensen jarig op 26 september. Vandaag dus!

Feestdagen maken veel los…

De feestdagen zijn de reden dat de meeste baby’s op 2 januari worden verwekt. De meeste koppels (73 procent van de ondervraagden) zeggen 2 januari nog helemaal in de sfeer van de feestdagen te zitten, en nog even niet aan werk hoeven te denken. 48 procent voelt zich gelukkiger door Kerstmis, en 28 procent voelt zich meer aangetrokken tot zijn of haar partner door de sfeer rondom de feestdagen.

LEES OOK: Vrouwen die een orgasme krijgen tijdens seks hebben meer kans op een zwangerschap

Zeker 16 procent van de ondervraagden zijn zo fanatiek dat ze meerdere keren per dag hun best doen op een baby. En als de daad dan achter de rug is, doet 20 procent van de vrouwen naar aanleiding van het fabeltje de benen omhoog, om zo het lot een handje te helpen.

Liefde of drank?

Het meest opvallende antwoord: 36 procent van de koppels zegt op 2 januari seks te hebben, omdat ze dronken zijn. Eerlijkheid duurt het langst, zullen we maar zeggen.

Ga jij in september bevallen? Deze 10 dingen moet je echt nog gedaan hebben voor die tijd!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vandaag worden de meeste kinderen geboren, en dít is waarom
Sluiten