De baby 14 jul 2017 Soraya Vogelaar

Ga je op vakantie met je baby? Deze items zijn handig om bij je te hebben

Best spannend, de eerste keer met je baby op vakantie. Met de volgende items voelt je baby zich thuis op de plek van bestemming. Zodat hij of zij niet al teveel heimwee heeft of onrustig wordt van de nieuwe omgeving. En de spullen zijn makkelijk mee te nemen. Win-win.

1. Een reiswiegje

Een lichtgewicht reiswiegje scheelt weer sjouwen. Dit type wiegje kan je compact opvouwen, wat ook weer scheelt qua ruimte. Neem voor in het wiegje wat beddengoed of dekentjes mee die je thuis ook gebruikt. Die ruiken lekker vertrouwd zodat je baby nauwelijks doorheeft dat het een wiegje is dat ergens anders staat dan thuis.

2. Porties eten

Geef je je baby flesvoeding? Zorg voor wat voor gemixte porties/reisverpakkingen met melkpoeder zodat je geen gigantische verpakkingen mee hoeft te tillen. Ook handig: je hebt dan altijd een portie direct bij de hand. Dit zijn lekkere snacks voor als je baby al vast voedsel eet. Eventueel lege zakjes die overblijven kunnen prima doorgaan als prullenbakjes voor onderweg.

3. Een reisbuggy

Een goede kinderwagen is onmisbaar als je met je baby op stap gaat. Maar het kan ook je ergste vijand zijn als het een zware is die je maar lastig kunt manoeuvreren. Niet handig voor op vakantie dus en zeker niet als je van plan bent een stuk vaker te wandelen. Een opvouwbare reis buggy is dan onmisbaar. Hij is licht van gewicht en je kunt ‘m zo inklappen wat ook weer ruimte bespaart.

LEES OOK: Deze grappige moeders laten zien hoe je een luier verschoont in het vliegtuig

4. Genoeg speentjes

Met je baby op vakantie gaan is al uitdagend genoeg, zonder dat hij ontroostbaar is vanwege een vermiste speen. Een speentje kan bovendien helpen tegen de luchtdruk op de oortjes van de baby bij een trein- of vliegreis. Neem er altijd een paar extra mee zodat je niet met een ontroostbare baby zit omdat het speentje zoek is.

5. Lievelingsknuffel of -speelgoed

Neem het favoriete speeltje of knuffel van je baby mee op reis. Dit geeft een gevoel van thuis en veiligheid. Zo heeft je baby hopelijk niet al te veel last van heimwee en voelt ‘ie zich minder onrustig in de nieuwe omgeving.

6. Favoriete voorleesboeken

Houd ook zeker een plekje in de reistas vrij voor één of twee favoriete voorleesboeken. Als je thuis voorleest voor het slapen gaan, is het slim om dit op vakantie ook te doen. Zo houd je baby een herkenbare bedroutine. En het voorlezen is daarnaast ook een perfecte activiteit om de tijd te doden als er vertragingen zijn tijdens de reis.

7. Badspeeltjes

Ook op een andere bestemming kun je je baby in bad doen. Met wat speeltjes erbij heeft je baby genoeg plezier en afleiding.

Ga je op vliegvakantie met je baby? Met deze tips wordt die vliegreis een eitje.

Welke items zijn voor jou onmisbaar als jij met je baby op vakantie gaat? Vertel het ons op Facebook.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ga je op vakantie met je baby? Deze items zijn handig om bij je te hebben
Sluiten