De baby 26 sep 2018 Karin Broeren

Voor het eerst op vakantie met je baby: een realitycheck

Toen je zwanger was keek je er al naar uit: je eerste vakantie met je baby. Want tuurlijk zal het anders zijn dan je zon-zuipen-ziekenhuis-vakanties van vroeger, maar een baby betekent toch niet dat je geen vakantie meer kunt vieren? Nee, zeker niet. Maar euh… nou ja, een realitycheck van tevoren kan geen kwaad.

De bagage
Een paar kleertjes en wat hydrofieldoeken mee? Think again. Voor een beetje zorgeloze vakantie prop je die auto tjokvol met babytroep. Die joekel van een kinderwagen (wát een ruimte neemt die in) is onmisbaar, de babygym, een babystoeltje, een voorraad luiers en ga zo maar door. Nee, een lichtgewicht vakantie zal het dit jaar niet worden.

De bestemming
Je kunt ervoor kiezen om – net als vroeger – lekker de zon op te zoeken. Verwacht alleen niet als je dit doet, dat je terugkomt met een lekker bruin velletje en sunkissed hair. De realiteit is namelijk dat je je baby uit de zon moet houden – en dus zit je zelf ook 90 procent van de tijd onder de parasol. Vraag jezelf dus af of je het ‘t geld en de moeite waard vindt om naar een van de costa’s af te reizen.  Zelf kozen wij voor een huisje in Nederland met onze 5 maanden oude baby. Supersuf, maar achteraf ben ik blij dat we dit gedaan hebben.

De accommodatie
Ga je voor een bestemming in een zonnig oord? Pak het dan slim aan. Wil je alsnog zoveel mogelijk zonnestralen op kunnen vangen terwijl je baby slaapt? Regel dan een huis of een appartement met zwembad waarbij je een accommodatie op de begane grond hebt aan het zwembad – of in ieder geval binnen het bereik van je babyfoon. Als je baby dan in zijn kamertje ligt te slapen kunnen jullie lekker aan het zwembad liggen. Anders zit je je halve vakantie binnen in je appartement te bevriezen in de airco. (Of wellicht dat je bij de lucky fews hoort met een baby (nog) overal slaapt, dan kun je ‘m aan het zwembad of op het strand laten slapen.)

Je tijdsbesteding
Net zoals thuis bepaalt je kleine frummel jullie dag. Onze baby doet twee slaapjes op een dag. Dit betekende dat we tijdens onze vakantie meer thuis in ons huisje zaten, dan dat we eropuit gingen. Ook omdat hij niet meer zomaar overal slaapt zoals in het begin. Was meneer wakker? Dan propten we er snel een fles in, verschoonden we z’n luier en gingen we op pad. Zodra we een halfuur op de plek van bestemming waren konden we eigenlijk alweer naar huis, omdat meneer alweer moe werd. Hè gezellig.

Uitgerust?
Had je je erop verheugd even lekker uit te rusten na de heftige kraamperiode? Well, think again. Alles wat je thuis doet, zul je op vakantie ook gewoon moeten doen. Tijdens mijn vakantie was ik op een gegeven moment zo moe dat ik opmerkte dat ik wel aan vakantie toe was. De slapeloze nachten gaan gewoon door, plus dat je baby misschien wel nóg slechter slaapt op zo’n nieuwe plek vol nieuwe indrukken. Het goede nieuws: je bent elke dag met z’n tweeën, dus je kunt elkaar wat rustmomenten gunnen her en der. Bovendien doet een andere omgeving ook al een hoop voor je vakantiegevoel!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Voor het eerst op vakantie met je baby: een realitycheck
Sluiten