De papa 5 jul 2018 Marleen Staal

Vader huilt bij de bevalling van zijn vrouw (en om een hele andere reden dan jij denkt)

De bevalling is een enorme emotionele ontlading. Negen maanden heb je gewacht, misschien nog wel langer als het zwanger worden niet gelijk lukte, en dan is het moment daar: jullie kind wordt geboren. Ook voor de Amerikaanse vader Wesley was dit een bijzonder moment. Maar zijn tranen hadden een wel heel speciale reden.

Alle emoties eruit

Voor aankomende vaders is de geboorte minstens net zo spannend als voor hun vrouw die op het kraambed ligt. Natuurlijk, zij moet het werk doen, maar de spanning naar het moment suprème toe… Tja, alles – en dan bedoelen we al die verschillende emoties – komt eruit zodra jouw kindje wordt geboren. En die opluchting gaat vaak gepaard met de nodige waterlanders.

LEES OOK: Deze vaders vertellen hoe de bevalling was in hun ogen

Wesley Call brak ook toen zijn zoontje ter wereld kwam. Een moment dat op prachtige wijze werd vastgelegd door zijn schoonzus en tevens fotografe Kristie.

Toen Kristie achteraf hem vertelde dat zijn emotie bij het zien van zijn zoon was vastgelegd op de gevoelige plaat, zei Wesley dat niet zijn zoon, maar zijn vrouw Samantha hem op dat moment zo emotioneel maakte.

bevalling

Zware zwangerschap

Waarom? Samantha had een verschrikkelijk moeilijke zwangerschap. Niet alleen duurde het erg lang voor het Amerikaanse koppel in verwachting raakte, eenmaal zwanger kreeg Samantha last van allerlei lichamelijke problemen.

Zo moest ze bijna dagelijks overgeven vanwege ernstige misselijkheid, lag ze regelmatig in het ziekenhuis vanwege een ernstig vochttekort en daar bovenop verloor Samantha ook nog eens haar baan. Kortom: het waren lange maanden van onzekerheid voor het stel.

LEES OOK: Deze prachtige foto’s laten zien dat aanstaande vaders onmisbaar zijn tijdens de bevalling

Machteloos

En al die tijd voelde Wesley zich ongelooflijk machteloos. Hij kon niks doen om zijn vrouw te helpen en moest toezien hoe Samantha het steeds zwaarder kreeg. Toen ze beviel van hun zoon, lachte ze voor het eerst sinds lange tijd weer. Iets dat Wesley tien maanden lang niet had gezien. En precies dat maakte hem zo emotioneel.

Een dubbel zo dik kippenvelmomentje. Kristie wilde dit bijzondere verhaal graag delen, omdat het de ongekende liefde van een man voor zijn vrouw toont. En ze wil toekomstige vaders een hart onder de riem steken door met deze foto’s te laten zien hoe krachtig de empathie van een man kan zijn.

Gelukkig maken Samantha, Wesley en hun kleintje het heel erg goed.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

KP Photo Inc

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vader huilt bij de bevalling van zijn vrouw (en om een hele andere reden dan jij denkt)
Sluiten