Vader brengt zelf tweeling ter wereld en de foto’s zijn prachtig

Een thuisbevalling van een tweeling is al heel bijzonder. Nog bijzonderder is het als de vader zelf z’n kinderen op de wereld helpt zetten. En dan zijn er ook nog eens prachtige foto’s van gemaakt. Wow!

Toen geboortefotografe Robin Baker bij het stel aankwam, was het al snel duidelijk dat het geen lange bevalling zou worden. Het ging zelfs zo hard dat al snel duidelijk was dat arts die de onderwaterbevalling zou begeleiden te laat zou komen. Er was dus maar een ding dat het drietal kon doen: improviseren.

Helpende hand

Fotografe Robin, zelf moeder, besloot een handje te helpen. ‘Tussen de weeën en het fotograferen door, hielp ik het koppel om een fijne setting in orde te maken. Ik ben zelf ook thuisbevallen, dus ik wist wat er moest gebeuren.’

Zodra de vrouw die ging bevallen in het warme water ging zitten, voelde ze dat ze moest persen. De vader besloot om bij zijn vrouw in het bad te gaan zitten om haar te helpen. Via de telefoon kreeg de soon-to-be-daddy aanwijzingen van de dokter en zo bracht hij letterlijk eigenhandig zijn zoon én dochter ter wereld.

Rustig en kalm

Tussen de geboorte van de baby’s zat ongeveer 30 minuten. Baby twee werd in de vruchtzak geboren. Iets dat heel weinig voorkomt. Kijk maar eens naar deze video. ‘De moeder pakte de baby, verwijderde de vruchtzak en gaf de baby daarna aan de vader. Hij knipte de navelstreng door en legde de baby op de borst van mama,’ vertelt fotografe Robin. ‘De ouders waren rustig, kalm en hebben zonder enige problemen hun eigen kinderen ter wereld gebracht.’ Tja, elke bevalling is bijzonder, maar dit is wel een hele bijzondere…

Kijk hier naar de schitterende foto’s van deze unieke thuisbevalling.

LEES OOK: ‘Waarom ik nooit meer zou kiezen voor een thuisbevalling’

LEES OOK: Dit ontroerende verhaal bewijst de bijzondere band tussen tweelingen

We zijn benieuwd of deze tweeling-mama haar kinderen ook op deze manier borstvoeding zal gaan geven.

PopSugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vader brengt zelf tweeling ter wereld en de foto’s zijn prachtig
Sluiten