Zwanger 26 apr 2018 Soraya Vogelaar

Deze 9 onverwachte mensen wil je uitnodigen op je babyshower

Natuurlijk zijn je directe familie en vriendinnen uitgenodigd voor de babyshower. Maar er zijn nog een paar mensen die je gerust aan het gastenlijstje kan toevoegen. Deze negen onverwachte mensen zou je ook een invite moeten sturen.

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe de onderlinge verhoudingen en vriendschaps- en familiebanden zijn. Maar in principe wordt een babyshower met deze mensen een groot succes.

1. Je schoonmoeder

Het is – net als voor jouw moeder – ook voor haar een big happening dat ze oma wordt. Botert het niet zo tussen jullie twee? Dan kan zo’n uitnodiging zomaar het zetje in de juiste richting geven. Maar het is natuurlijk nog altijd aan jou of je haar uitnodigt. Iedere privésituatie is anders en het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je fijn voelt op je eigen babyshower.

2. Je schoonvader

Sommige mommy’s to be dumpen de regel dat babyshowers ladies only zijn. Zij nodigen ook wat mannelijk gezelschap uit. Als jij hier voor gaat, kun je net zo goed ook je schoonvader uitnodigen.

3. De buurvrouw

Vooral als jullie een goede band hebben. Ze is misschien niet je BFF maar jullie hebben elkaar vast al ontelbare keren uit de brand geholpen. Als zij even op het huis moest passen toen jij op vakantie was bijvoorbeeld. En ze was ook je redder in nood toen er een lekkage dreigde of je een kopje suiker moest lenen.

LEES OOK: De mooiste inspiratie voor een babyshower

4. Je work bff

Die leuke collega die alle uurtjes op kantoor een stuk dragelijker maakt. Jij en je work BFF zijn doordeweeks van 9 tot 17u onafscheidelijk. Dan mag ze eigenlijk ook niet op je babyshower ontbreken toch?

5. Een goede vriendin

Jullie contact is misschien niet altijd even close. Als het nodig is staan jullie toch altijd voor elkaar. Wat geeft het dan dat jullie elkaar niet elke week zien, maar hooguit een paar keer per jaar? Jouw babyshower is een perfecte gelegenheid om elkaar dat keertje extra te zien en dit bijzondere moment te delen.

6. Je mannelijke buddy

Net als schoonpapa wil je ook deze man niet overslaan. De kans is er dat hij niet bevriend is met jouw partner en dat hij ook geen deel uitmaakt van jullie gezamenlijke vriendenkring. Jouw partner is er in ieder geval helemaal blij mee dat deze ‘andere man’ in je leven ook voor jou klaarstaat. Hij hoort er toch bij, die buddy, want: you go way back.

LEES OOK:6 spelletjes die wél leuk zijn om te doen op een babyshower

7. Je nicht

Of een ander ver familielid. Het is waarschijnlijk ieder familielid waarbij je – als je ze niet zou uitnodigen – boze appjes van je moeder ontvangt. Nodig die dus toch maar uit om toekomstige verjaardagen en familiefeestjes minder awkward te maken.

8. De BFF van je moeder

Je moeder is vast door het dolle heen, omdat ze oma wordt. Als je haar beste vriendin uitnodigt heeft ze waarschijnlijk nog meer het gevoel dat het ook haar feestje is. Bovendien is dat toch een stuk leuker babbelen dan zich door de generatiekloof te wurmen met jouw vriendinnen. 😉

9. Je kind

Deze gaat natuurlijk op voor vrouwen die al een kindje hebben of stiefmama zijn. Nodig die kleine lekker uit zodat hij of zij ook kan genieten van wat extra aandacht. Ook al staat dit feestje iets meer in het teken van de nieuwe baby. Hij of zij hoort ook bij het gezin en kan zo ook wennen aan de nieuwe fase als grote broer of zus.

Brit+Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 9 onverwachte mensen wil je uitnodigen op je babyshower
Sluiten