De baby 14 apr 2018 Melissa Eissens

Deze 10 uitjes met je baby zijn superleuk én kosten bijna geen geld

Een uitje met baby, het hoeft niet duur te zijn! Gelukkig zijn er veel dingen te doen die goedkoop zijn. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Naar de bibliotheek

Ga hier naar toe om gezellig een boekje te ‘lezen’ samen. De bibliotheek heeft een ruim aanbod aan leuke baby boekjes. Boeken met geluiden, voelboekjes en prentenboekjes, er zit vast wel iets tussen wat je baby leuk vind!

2. De kinderboerderij

Je baby kan hier zijn ogen uitkijken. Misschien is het wel de eerste keer dat je baby zoveel verschillende dieren op één plek bij elkaar ziet. Het is ook goed om je kind van jongs af aan kennis te laten maken met dieren, zodat hij op latere leeftijd hier niet meer bang voor is. Veel kinderboerderijen zijn gratis, als dit niet het geval is dan zijn ze goedkoop.

3. Een wandeling maken

Zoek een leuk park of wandelgebied in de buurt. Een rondje lopen is eigenlijk altijd wel leuk, je baby ziet zo veel verschillende dingen. De kans is groot dat je hier allerlei honden tegenkomt, eenden en vogels.

4. Bezoek de markt

De markt is een hele beleving voor je baby. Veel mensen en kleuren. Verschillende kraampjes die van alles aanbieden. Je baby is wel een tijdje zoet met het bekijken van alles. Zo kun jij ook nog even wat boodschappen halen.

5. Een speeltuin

Als je baby oud genoeg is om naar een speeltuin te gaan dan is dit een leuk en kosteloos uitje. Zoek een speeltuin in de buurt die niet te druk is en waar er ook speeltoestellen zijn voor de kleintjes.

LEES OOK: 6 spelletjes die wél leuk zijn om te doen op een babyshower

6. Moestuintje

Het bezoeken van een moestuin is vooral leuk voor de nieuwsgierige baby’s. Ze kunnen zo kennis maken met de aarde en verschillende plantjes die daaruit groeien.

7. Zwemmen

Babyzwemmen is een goede manier om je baby kennis te laten maken met water. Voor jezelf is het ook heerlijk om een ochtend of middag in het water door te brengen. Weet wel zeker of jouw baby hier klaar voor is.

8. Aquarium

Het bekijken van vissen, verlicht in een groot aquarium heeft altijd iets magisch. Je baby zal hier ongetwijfeld geboeid door raken. Ondertussen kun jij in het bijzijn even een kopje koffie of thee drinken.

9. Strand

Als het weer het toelaat, is het strand een perfecte plek om de dag met je baby door te brengen. Niet alleen de frisse lucht en de geur van de zee is gezond, maar ook kan je baby hier in het zand spelen.

10. Uitje met baby: Blotevoetenpad

Baby’s en peuters willen altijd alles voelen en aanraken. Met blote voeten over verschillende ondergronden lopen is dan ook een hele beleving voor de kleintjes. En voor jou natuurlijk ook. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je blotevoetenpaden kunt vinden.

LEES OOK: In 10 stappen voor het eerst naar buiten met je kersverse baby 

Benieuwd naar nog meer uitjes met baby? Dan is dit misschien ook wat voor je: Samen op avontuur! 6 x de leukste uitjes met baby

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 10 uitjes met je baby zijn superleuk én kosten bijna geen geld
Sluiten