Uit eten met je peuter: dit zijn de gedachten die door je hoofd spoken

Uit eten met je peuter. Soms weet je niet wat je liever doet; over brandende kolen lopen of met je peuter naar een eettent. En dan niet het type eettent waarin jij van je koffie geniet, terwijl je kijkt hoe je kind zijn avonturen in de speelhoek beleeft. Nee, ik bedoel juist de eettent waar je naartoe ging voordat je kinderen had. 

Hmmm, dan klinken de hete kolen misschien iets aantrekkelijker. Het is namelijk nogal een opgave om met je peuter te eten op openbare plekken. De spullen, het geduld en de aandacht die je moet hebben om de maaltijd goed te laten verlopen, drijven moeders soms tot wanhoop. Er gaan dan ook een hoop gedachten door je hoofd wanneer je weer eens naar de ober rent voor een stapel extra servetten.

1. Je verlaat het huis niet zonder …

Als je je huis verlaat voor een dagje weg met je peuter, heb je meestal een koffer vol spullen nodig. Als je naar een eetcafé wil, neem dan speelgoed mee dat voor minstens vijf minuten of meer afleiding zorgt. Zorg ook dat je een paar snacks mee hebt voor je peuter. Je gaat dan wel uit eten, maar voor moeilijke eters smaakt een simpele rijstwafel van mama soms vele malen beter.

2. Locatie, locatie, locatie

Je gaat er natuurlijk niet heen op de tijden wanneer het restaurant bomvol zit. 17.00 uur is een prima tijdstip. Verder is het belangrijk om een tafel te kiezen waarbij je geïsoleerd zit. Andere mensen hoeven niet te horen dat je je baby omkocht met een plastic pony in de hoop dat hij zich zou gedragen. Daarnaast is natuurlijk handig dat je snel bij het toilet kunt zijn.

3. Andere plek dan thuis

Je peuter is thuis gewend dat hun naam wordt geroepen en vervolgens hun maaltijd wordt voorgeschoteld. In plaats daarvan moet je peuter nu wachten op de serveerster. Dit kan ervoor zorgen dat je kind een beetje ongeduldig wordt. Zorg daarom voor genoeg speelgoed om de tijd en honger te doden.

4. Yes, het eten is er

Twee minuten nadat je peuter een “ik heb honger” woedeaanval is begonnen, arriveert het eten. Opluchting. Todat je peuter jouw bord interessanter vindt dan de zijne. En het eten waar je al de hele week naar verlangt rustig een voor een in zijn mond stopt… Hallo, je hebt toch niet voor niets een kindermenu?

LEES OOK: Een paar dingen om rekening mee te houden nu je een peuter in huis hebt

6. Knoeiboel

De helft van je avocado met dun gesneden tomaten, besprenkeld met biologische olijfolie ligt op de grond. Pak je de babydoekjes uit je tas en ga je het haastig opruimen (terwijl je kindje de rest er nog achteraan gooit). Of vindt je dat die 25 euro voor twee stukjes brood met avocado al gek genoeg en laat je het lekker aan het personeel over? Dilemma.

7. Je peuter is klaar, dus jij ook

Je bent pas halverwege je koffie en de peuter heeft besloten dat het genoeg is. Jullie moeten nú vertrekken. Om de laatste slokken cafeïne te redden, geef je hem maar je telefoon. Andere mensen staren je verbaasd aan omdat je peuter zo behendig met je telefoon kan gaan. Maar ze kunnen je natuurlijk ook aankijken, omdat je je telefoon zomaar een een peuter geeft en je de vlekkerige avocado niet hebt opgeruimd…

8. Nooit meer uit eten tot ze 18 zijn

Oke, dat is misschien iets te overdreven. Je houdt nog steeds van ze. Toch droom je nadat je betaald hebt en het restaurant uitloopt, van een tijd waarin de avocado’s gewoon op het bord blijven liggen. Dat is niet teveel gevraagd toch?

Konden wij nog maar af en toe zo verwonderd zijn als deze peuter op de kerstafdeling

Reageer op artikel:
Uit eten met je peuter: dit zijn de gedachten die door je hoofd spoken
Sluiten