De 9 type moeders die je deze zomer aan ieder zwembad tegenkomt

Susan Dalstra 3 aug 2017 De baby

Tenzij je vlakbij het strand woont (lucky bastard) zit de kans er dik in dat je deze zomer vaak aan het zwembad te vinden bent met je baby. Typisch zo’n uitje wat in theorie heel relaxt is, maar in praktijk vaak toch een stressvolle onderneming is.

Want de zomerdagen waarop je enige missie werken aan een goudbronzen gloed was, zijn voorbij met een kleintje. Je enige missie is je kind niet uit het oog verliezen en dat is best een uitdaging in zo’n krioelend zwembad. En dan moet je ook nog eens dealen met de andere moeders. Om het voor jezelf leuk te houden, kun je er een bingo van maken: welke types heb jij al aan de zwembadrand gespot?

1. De moeder die het allemaal niet meer aankan

Ze probeert een peuter en een baby te managen en weet nog niet of dit zwembaduitje een briljant – of juist een catastrofaal idee was. Na twee uur achter een peuter aangerend te hebben terwijl ze een baby vastklemt die haar bikinibroekje naar beneden probeert te trekken, geeft ze het op en besluit huiswaarts te keren.

2. De moeder in de gouden jaren

De moeder waar je met enige jaloezie naar kijkt wanneer je zelf met een baby aan het zwembad zit. Haar kinderen zijn namelijk al sterke zwemmers, dus ze kan heerlijk achterover geleund een boek lezen terwijl ze zen van een ijsthee nipt. Ze kletst wat met vrienden, duikt af en toe in het water en hoeft zich alleen maar om haar kinderen te bekommeren wanneer die komen smeken om een ijsje.

3. De bevoorrade moeder

Deze vrouw bereidde het zwembad-uitje voor met militaire precisie. Een voorraad zwembrand, zwemluiers, duikbrillen en speeltjes? Check. Plus gesmeerde boterhammen, een koelbox met drankjes en extra handdoeken. Het is een goed idee om vrienden te worden met deze vrouw, want grote kans dat zij het heeft als jij iets vergeten bent.

4. De gymrat

Al die keren dat je afgelopen winter afgepeigerd op de bank kroop met Netflix en een zak paprikachips stond zij in de sportschool, was ze een rondje aan het hardlopen of stond ze zich in de woonkamer op te drukken. En dat is te zien, want hoe er ooit een kind uit die vrouw is gekomen, is jou een raadsel.

LEES OOK: Deze 7 moeders kom je sowieso tegen in jouw ‘mom group’

5. De badjuf-moeder

Ze springt het water niet in, maar staat alleen maar de godganse dag met handen in de zij het water af te turen. Het enige wat nog ontbreekt is een fluitje.

6. De zonaanbidder

Ze draagt een zo klein mogelijke bikini en keert zich om het kwartier om voor een gelijkmatige teint. Naast haar staat een flesje Hawaiian Tropic factor 5 en af en ze checkt regelmatig de randjes van haar bikini om te controleren of ze al bruin is.

7. De zonnebrand-dictator

Je insmeren is heel belangrijk en deze moeder neemt dat advies bijzonder ter harte. Om het halfuur wordt er kwistig met SPF 50 gesmeerd. Haar kinderen dragen badkleding die hun armen bedekt, een zonnehoedje en waterschoenen en zien wit van de zonnebrand terwijl ze zelf veilig onder de parasol zit en daar geen moment onder vandaan komt.

8. De fanatiekeling

Wie zegt dat alleen kinderen lol hebben in het zwembad? Deze vrouw leeft voor de zomer en zal iedere minuut ervan ten volle genieten. Ze duikt in het water, trekt baantjes, speelt spelletjes en staat in de rij voor de glijbaan.

9. De ‘we gaan nu echt’-moeder

Ze heeft haar kinderen al meerdere keren gemaand om uit het water te komen en op te drogen, maar tot op heden met weinig succes. Wanneer ze voor de 83ste keer ‘jongens, we gaan nu echt’ roept, springt de jongste nog een keer van de duikplank. Misschien dat ze morgen thuis zijn.

Hoogzwanger zijn in de zomer; dat is geen pretje. Met deze tips doorsta je de hitte.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Reageer op artikel:
De 9 type moeders die je deze zomer aan ieder zwembad tegenkomt
Sluiten