De baby 8 jul 2017 Susan Dalstra

Bijzonder: deze tweeling is geboren met elk een verschillende huidkleur

Op de identieke pakjes na, zou je nooit hebben geraden dat de meiden Kalani en Jarani tweelingzusjes zijn. Terwijl Kalani een lichte huid heeft met blauwe ogen, is Jarani donker met donkere kijkers.

Kalani heeft de lichte huid van haar moeder geërfd terwijl Jarani net als haar vader donker is. Ondanks hun uiterlijke verschillen delen ze hetzelfde DNA. De gelukkige ouders zijn Whitney Meyer en Tomas Dean uit Illinois. De tweeling werd afgelopen april geboren en zijn sindsdien echte showstoppers.

LEES OOK: Vader brengt zelf tweeling ter wereld en de foto’s zijn prachtig

1 op de 500

Hoewel Kalani en Jarani geen eeneeiige tweeling zijn, komt het ook niet vaak voor dat een twee-eiige tweeling met verschillende huidkleuren ter wereld komt. Er is een kans van 1 op de 500 dat een koppel met verschillende huidkleuren dat een tweeling verwacht, een tweeling krijgt met verschillende huidkleuren.

Symbool tegen racisme

Whitney beschouwt haar meiden als het ultieme symbool tegen racisme. ‘Je kan niet naar de een kijken en niet van hen beiden houden. Ze zijn hetzelfde, maar dan met een ander kleurtje.’ Vader Tomas vindt het nog steeds een wonder. ‘Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ik een meisje met blauwe ogen zou krijgen. Ik had niet verwacht dat dat met zou lukken!’

Droom je stiekem ook van een tweeling? Er zijn manieren om de kans dat je een tweeling krijgt te vergroten.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Readers Digest

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bijzonder: deze tweeling is geboren met elk een verschillende huidkleur
Sluiten