Zwanger 14 feb 2017 Nienke Magnin

Oh happy days: je lijf in het 2e trimester van je zwangerschap

Oh happy days, je tweede trimester is aangebroken en dat betekent niet alleen vol spanning uitkijken naar de 20 weken echo, maar ook dat je eindelijk je groeiende buik kan showen. En met die buik groei je meer naar je baby toe.

In het tweede trimester van je zwangerschap kan je het geslacht van je baby te weten komen, zul je de eerste schopjes voelen en bovendien is je misselijke lamlendigheid van de eerste maanden passé! Zwanger zijn is een feest en wij vieren graag met je mee. Hieronder vind je 8 quotes van Famme-lezeressen over hun lijf en leden tijdens het tweede trimester.

Sofie; ‘Het aantrekken van mijn eerste zwangerschapsjeans was een hemelse ervaring’

Hoera, de tijd voor zwangerschapskleren is aangebroken. Vooral zwangerschapsbroeken zijn een must, omdat deze meebewegen met je groeiende buik. Houd de broeken ook paraat voor na de bevalling. Wij konden in onze eerste weken als moeder echt niet zonder.

Erin: ‘Boobies’

Het geldt eigenlijk tijdens je hele zwangerschap, maar tijdens je eerste trimester voel je je vaak te belabberd om ermee te koop te lopen en tijdens het laatste trimester neemt de gevoeligheid toe, dus geniet ervan zolang het kan: je zwangerschapboobies. Zij mogen dit trimester (samen met je buik natuurlijk) in de schijnwerpers staan.

Britt: ‘Ik had helemaal geen gezichtsmasker besteld’

Help, het zwangerschapsmasker. Een donkere maskervormige verkleuring in je gezicht. ‘Het masker’ trekt na de bevalling vaak langzaam weg, maar voorkomen is sowieso beter dan genezen; blijf zoveel mogelijk uit de zon en smeer je in.

Bouchra: ‘Mijn buik glom elke ochtend als een bowlingbal’

‘Smeren, smeren, smeren’. Tegen de zon én tegen striae. Helemaal voorkomen kan niet, erfelijke belasting speelt immers een rol bij de vorming van striae, maar smeren helpt wel en alles wat helpt zouden wij met beide handen aangrijpen. Striae is namelijk blijvend.

Kim: ’Ja, ik sport nog ja’

In de sportschool worden vrouwen er nogal eens op aangekeken dat ze met hun dikke buik op de crosstrainer staan. Niets van aantrekken, zouden wij zeggen, maar overleg wel met je verloskundige welke sporten het beste zijn voor jouw veranderende lichaam. Skiën of contactsporten… misschien even een jaartje uitstellen.

Janine: ‘Hello on the other side!’

Hier had je zolang naar uitgekeken. De eerste klopjes en schopjes vanuit je buik. Ergens tussen 18 en 23 weken mag je ze verwachten. Hand op je buik en contact leggen maar. Ook voor papa’s een bijzonder moment; ‘hello, it’s me, je papa.’

Hanna: ‘Oh Pam, je haar danst’

Ken je hem nog, de oeroude reclame met Pam en haar golvende haar? Tijdens je zwangerschap heb je een grote kans dat je haar en je huid gaan glanzen als nooit tevoren. En met die speciale ‘zwangerschapsglow’ straal je elke dag een beetje meer dan je al deed.

Isabelle; ‘I would call my fashion style, clothes that still fit’

Zwangerschapsbroeken zouden we echt aanraden, maar voor de rest… Ren zeker niet als een bezetene naar de positiewinkel. Wij zijn zelf bijvoorbeeld fan van dat overhemd uit je hubbie’s kast, gecombineerd met een zwangerschapsskinny en een paar fijne trainers.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oh happy days: je lijf in het 2e trimester van je zwangerschap
Sluiten