8 dingen die je je moet realiseren voor je begint aan baby #2

Daphne de Groot 14 nov 2017 De mama

We denken dat we wel weten hoe de vork in de steel zit nadat we met baby nummer uno al het hele proces hebben doorgemaakt. Well, think again! Met baby nummer twee kan het namelijk allemaal totaal anders lopen. En ach, anders zou het ook maar saai worden toch?

Dus! Als je de stap waagt, houd dan in ieder geval rekening met de volgende dingen.

Niet elke zwangerschap is hetzelfde

Dat je al een keer het hele proces hebt doorgemaakt, hoeft niet te betekenen dat je lichaam precies hetzelfde reageert op je eerste zwangerschap als op je tweede. Kon je tijdens je eerste zwangerschap geen genoeg krijgen van die spicy Doritos? Het zou goed kunnen dat je tijdens je tweede zwangerschap er van over je nek gaat.

Zwangerschapskwaaltjes worden ineens nog ingewikkelder

Die ochtendmisselijkheid tijdens je eerste zwangerschap was al rot, maar nu je boven de wc hangt terwijl je beneden je kind hoort huilen omdat hij NU dorst heeft, weet je dat je tijdens je eerste zwangerschap het een stuk gemakkelijker had.

LEES OOK: Opzien tegen je tweede bevalling: ‘ik had het gevoel dat niemand wilde luisteren’

De bevalling pakt soms heel anders uit

Net zoals tijdens je zwangerschap denk je dat je je lichaam op dit gebied nu wel kent, maar dit is niet waar. Had je een easy bevalling zonder al teveel gedoe? Wees dan voorbereid dat het nu ineens anders kan lopen. Aan de andere kant: was jouw eerste bevalling een nachtmerrie? Het kan zomaar zijn dat je nu nergens last van hebt.

Je hebt straks ineens twee kinderen

Je huishouden en je leven veranderde vast een hoop na de komst van je eerste kind, maar na de komst van je tweede kan er ook weer een hoop veranderen. Twee kinderen zorgt weer voor een ander huishouden dan eentje, en ook nu zal je dingen thuis moeten aanpassen en je leven weer anders moeten indelen.

Slapen ‘als de baby slaapt’ zit er ineens niet meer in

Vroeger kon je jouw schema aanpassen aan dat van je kind, maar dat kan nu niet meer. Als kind 1 slaapt, hoeft het niet te betekenen dat kind 2 ook slaapt (was het maar waar!). En misschien heeft kind 2 juist wel hele erge honger… Twee kinderen in dezelfde routine krijgen is een droomscenario van elke moeder, maar helaas erg lastig om voor elkaar te krijgen…

Ze kunnen zomaar ineens ruzie krijgen…

Geef het maar toe: stiekem had je een picture perfect idee bij het hebben van twee kinderen die hand en hand met elkaar door het leven gaan. Ehh, uit die droom moeten we je helaas verstoren. Ze mogen dan hetzelfde bloed hebben, dat hoeft niet te betekenen dat ze elkaar áltijd aardig vinden.

LEES OOK: 10 dingen waar vrouwen die voor de tweede keer moeder worden zich niet meer druk om maken

Of ze kunnen zich tegen jou keren!

Iets ergens dan ruzie, is misschien wel als ze een complot tegen jou gaan smeden. Dit zal vaker voorkomen als ze wat ouder zijn maar ook als ze jonger zijn zullen ze samen meer kunnen bereiken om hun snode plannetjes uit te voeren dan alleen (‘Leid jij mama af, dan pak ik de snoeppot!’).

And last but not least: je kan van ze allebei evenveel houden

Nadat je je eerste baby in je armen hebt gehouden denk je dat je nooit en ten nimmer zoveel liefde kan voelen dan je op dat moment voelt. Maar geloof ons: zodra je die tweede in je armen hebt voel je ineens weer precies hetzelfde!

En, durf je het aan? Deze 9 dingen zou iedere moeder moeten doen voordat er een tweede baby komt

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Reageer op artikel:
8 dingen die je je moet realiseren voor je begint aan baby #2
Sluiten