Hoera, een baby! 10 leuke alternatieven voor beschuit met muisjes

Er is natuurlijk niets mis met de traditionele beschuit met muisjes als je baby is geboren, maar deze andere traktaties zijn misschien ook een leuke optie. Wat dacht je van hippe roze of blauwe macarons of Oreo lolly’s voor het kraambezoek of voor op het werk. Lekker, zo gemaakt en ziet er ook nog super leuk uit!

Originele traktaties

Traktaties zijn altijd een feest! Daarom zetten wij tien originele ideeën voor je op een rijtje. Mierzoet, maar dat mag best voor een keertje. Het gaat tenslotte om je zoete baby.

1. Schattige koekjes

Maak simpel zanddeeg en creëer met koekjesstekers, fondant en glazuur de liefste koekjes.
traktatie

2. Trendy macarons

Maak macarons (hier het basisrecept) op en voeg wat roze of blauwe voedingskleurstof toe aan het beslag.
traktatie

3. Lolly’s van Oreo’s

Steek door de vulling van een Oreo-koekje een lollystokje en dip de bovenkant in gekleurde chocolade (oftwel: witte chocolade met een kleurstofje erdoor). Wat spikkels om het af te maken. Leuk!
traktatie

4. Brownie met muisjes

Strooi net nadat je zelfgebakken brownies uit de oven haalt, muisjes over de bovenkant. Jam!
traktatie

5. Mini-donuts met gekleurd glazuur

Zelf donuts maken is een flink karwei. Koop dus liever mini’s in de supermarkt en versier ze zelf met glazuur. Again: roze of blauw uiteraard. Of in een enkel geval allebei.
kraamfeest

6. Aardbeien in chocola

Lekker, makkelijk en een heel klein beetje gezond. Dip aardbeien in witte chocolade. Voeg wat roze of blauwe kleurstof toe aan de chocolade voor the finishing touch.
traktatie

7. Feestelijke popcorn

Dit maak je letterlijk in een handomdraai. Maak popcorn in de magnetron of pan en meng de popcorn als hij nog warm is met wat gekleurde glazuur.
traktatie

8. Rice Krispie blokjes met confettiglazuur

Doe 3 eetlepels boter in een pan, laat deze smelten. Roer hier een zak mini-marshmellows doorheen (circa 250 gram) tot ze zijn gesmolten. Neem dan de pan van het vuur en gooi Rice Krispies bij dit goedje tot je een dikke massa krijgt. Verdeel deze massa over een ovenschaal of op een bakplaat, dikte circa 2 cm. Als het goedje is afgekoeld, snij je het in stukjes. Prik deze op lollystokjes en versier ze met gekleurd glazuur en spikkels. (Even onthouden deze voor over een paar jaar. Doet het namelijk ook goed als traktatie in de klas!)
traktatie

9. Feestelijke cupcakes

Zelf bakken of toch bestellen? Het is aan jou. Cupcakes zijn hoe dan ook altijd een goed idee!
traktatie

10. Zomersfruit

Zo schattig deze traktatie! Super leuk als je een zomerbaby hebt gekregen. Misschien beetje ingewikkeld maar voor de echte keukenprinsessen vast te doen. Maak een roomvulling en doe dit bovenop een stuk lange vinger, druk de andere koekjes er tegen. Voeg wat fruit toe, strikje eromheen in de juiste kleur en tadaa!
traktatie

Komt er veel bezoek langs om de kleine te bewonderen? Met deze 12 tips laat jij je dagje kraambezoek soepel verlopen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoera, een baby! 10 leuke alternatieven voor beschuit met muisjes
Sluiten