De papa 18 mrt 2018 de Papaklas

Tips voor papa’s: deze dingen wil je nog even met je vrouw bespreken voor de bevalling

Er zijn een paar dingen die je nog eventjes door wilt nemen voordat de bevalling begint. Check deze tips!

Geboorteplan

Heb je daar al over gehoord? Klínkt misschien overdreven, maar ís het niet. Neem van tevoren alle mogelijke scenario’s door: willen jullie thuis bevallen, in het ziekenhuis, wat als het niet anders kan, hoe denkt je vriendin over pijnbestrijding? Weet wat zij wil! Hoe meer duidelijkheid aan de voorkant, hoe relaxter de uitvoering (als het namelijk toch al chaos is)

Geniet

Heel belangrijk: geniet nog even van jullie vrijheid, flexibiliteit, rust,… en elkaar! Daar is de komende tijd namelijk niet bijster veel ruimte voor. Pak heel bewust nog wat relaxte momentjes samen, een hapje, drankje of een avondje hangen in de bios.

Opvoeding

Hoe denken jullie eigenlijk over de opvoeding? Autoritair ouderschap of vrijheid, blijheid, holadijee holadijo zonder regels? Of misschien iets daar tussenin? Bespreek met elkaar hoe je de opvoeding voor je ziet – bijvoorbeeld aan de hand van herinneringen aan je eigen jeugd.

LEES OOK: Papa’s opgelet! 6x dingen om samen met je newborn te doen

Routine

Neem de nieuwe dagelijkse routine goed met elkaar door. Zeker als je allebei gewend bent aan lange werkdagen: hoe gaan jullie straks je tijd indelen met die kleine erbij? Denk aan opties als kinderopvang, een gastouder, de hulp van opa en oma of minder dagen werken.

Samenlevingscontract

Een gezamenlijke rekening, samenlevingscontract en gedeelde agenda zijn nu een ‘must’ als je dit nog niet had. Welkom in de grote mensenwereld! Je hebt niet alleen de verantwoordelijkheid over een gezin, maar runt straks ook een bedrijfje waarbij heldere afspraken moeten worden gemaakt.

Tijd

Nu nog niet voor te stellen, maar de tijden dat je relaxed uit je werk terugkeert in een leeg huis, een zee van stilte… díe tijden zijn voorbij. Straks is er (vrijwel) altijd iemand thuis – altijd! Retegezellig, maar ook best even wennen. Maak goede afspraken met elkaar over tijd voor jezelf en elkaar. Is het nu nog een ver van je bed-show? Logisch, en je komt er snel genoeg achter wat we bedoelen.

Consequent 

Vanaf nu ben je het altijd met elkaar eens! Lekker zeg! Nou, als je kind erbij is. Vanaf een half jaar gaan die snuiten testen of ze bij papa iets voor elkaar krijgen, dat van mama niet mag. Met één mond spreken en consequent zijn, anders is het hek van de dam!

Sander de Heer en Floris Regouin zijn de leuke vaders achter de Papaklas. Tijdens een informele informatieavond krijg je alles te horen wat je moet weten als aanstaande vader in 2018. Samen met een klein groepje andere aanstaande vaders, kun je bovendien alle vragen stellen de je nog hebt. Voor Famme Baby schreven ze een serie artikelen om aanstaande vaders alvast een beetje voor te bereiden op deze nieuwe spannende periode in hun leven.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tips voor papa’s: deze dingen wil je nog even met je vrouw bespreken voor de bevalling
Sluiten