De baby 23 nov 2018 Sterre Touw

Tweelingmoeders opgelet! Maak je leven makkelijker met deze tips

Als moeder van een tweeling ben je al snel thuis in de ‘dubbele’ wereld. Je hebt een dubbele kinderwagen aangeschaft, maar ook te maken met dubbele driftbuien en dubbele huilsessies. Je bent er vast al aan gewend geraakt, maar je kunt nooit genoeg leren. Mode-onderneemster en moeder Shoshanna Gruss deelde op PureWow een paar handige tips!

1. Laat ze een kamer delen gedurende hun peuterjaren

Op deze manier hoef je maar één rommelige kamer op te ruimen en schoon te maken. Je rent je ‘s nachts niet suf als ze weer eens tegelijkertijd wakker worden. En natuurlijk is het voor je tweeling heel gezellig en fijn om lekker samen te slapen.

2. Geef ze wel aparte ruimtes

Het hebben van een tweeling betekent soms wel eens 24 uur lang spelen. Zorg ervoor dat ze ook een beetje ik-tijd hebben door ze een aparte ruimte te gunnen voor zichzelf.

LEES OOK: Na het lezen van deze 6 voordelen wil je een tweeling krijgen (ja echt)

3. Raak niet in paniek als de een iets doet en de ander nog niet

Je hoeft niet de huisarts in paniek op te bellen als je ene baby later is met omrollen dan je andere baby. En als je dat wel doet, zal je huisarts je eraan herinneren dat je tweeling bestaat uit twee verschillende personen. Ieder met zijn eigen ontwikkeling.

4. Koop genderneutrale, effen kleding

Deze tip is vooral bestemd voor moeders met een tweeling die bestaat uit een jongen en meisje. De kleding kunnen ze beide aan en dat scheelt weer een hoop geld én was!

5. Verzin dingen die ze samen kunnen doen

Vaak als je de een een speeltje geeft, wil de ander ook dat speeltje. Verzin een activiteit die ze samen kunnen doen en laat ze zelf de rollen verdelen. Bijvoorbeeld bij het bakken van de cake, laat je ze allebei één helft van de cake versieren. Gegarandeerd een keuken vol eetbare kraaltjes en slagroom.

6. Noem ze geen ‘tweeling’

Noem ze allebei gewoon bij hun naam en probeer met beide, apart van elkaar, te spelen. Zo maak je duidelijk dat er een verschil is tussen hen en kan je een individuele band met allebei creëren.

LEES OOK: Bizar: tweeling wordt geboren met verschillende huidskleur en de foto’s zijn prachtig

Purewow.com

Reageer op artikel:
Tweelingmoeders opgelet! Maak je leven makkelijker met deze tips
Sluiten