8 tips om er een onvergetelijke babymoon van te maken

Susan Dalstra 12 aug 2017 De mama

Een babymoon is eigenlijk het toppunt van romantiek. Je weet dat het een van de laatste keren is dat jullie met z’n tweetjes zijn en kunnen nog even genieten van de stilte voor de storm. Of je nou in een huisje op de Veluwe gaat zitten of je heil zoekt in een tropisch resort: zo maak je er een onvergetelijke vakantie van.

1. Word het eens over de bestemming

Wordt het nog één keer een verre reis of vind je het een fijner idee om in eigen land te blijven? Dat is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van jou en het moment waarop jullie gaan. Als je je fit genoeg voelt en zin hebt in zon zonder uren in een vliegtuig vast te zitten, kun je ook voor de middenweg gaan door een Europese bestemming als Sicilië of Ibiza te gaan. Is niet ver vliegen en beide eilanden kun je heerlijk doorcruisen met de auto.

2. Check de restricties

Hoewel het de laatste stil is qua nieuws rondom het Zika-virus, is het wel verstandig om voor het boeken te checken of je als zwangere veilig zit. Als je vliegt, is het slim van tevoren het beleid van de vliegmaatschappij erop na te slaan. Officieel mag je tot 36 weken vliegen, maar er zijn maatschappijen die een andere grens hanteren. Dat geldt ook voor cruises. Je komt bijvoorbeeld niet meer op de Royal Caribbean Cruise als je verder dan 27 weken bent.

3. Beperk de reistijd

Als je besluit ver te gaan, kies dan een rechtstreekse vlucht in plaats van eentje met drie keer overstappen – net als dat tien uur lang in een auto zitten geen ontspannen begin is van een babymoon. Maak het jezelf comfortabel en ga voor de makkelijkste reisoptie.

4. Ga in het tweede trimester

De ergste misselijkheid van het eerste trimester is als het goed is afgenomen en je bent in het tweede trimester nog een stuk mobieler dan in het derde. Goed om te weten: het veiligste moment om te reizen is tussen 18 en 24 weken.

LEES OOK: Ga je op vakantie met je baby? Deze items zijn handig om bij je te hebben

5. Overleg met de arts

Het belangrijkst tijdens de babymoon is jouw veiligheid – en die van de baby. Overleg daarom met je arts of het oké is om op vakantie te gaan. Hou er rekening mee dat je arts je liever dicht bij huis houdt als je in verwachting bent van een tweeling (of meer) of om wat voor reden dan ook een risicovolle zwangerschap hebt.

6. Check de medische faciliteiten

Dit is niet het moment om naar the middle of nowhere af te reizen. Een rustige bestemming is prima, maar check van tevoren wel of er medische faciliteiten in de buurt zijn. Schrijf de adresgegevens van het lokale ziekenhuis op en hou de contactgegevens van je verloskundige bij de hand.

7. Draag de gordel laag

Op roadtrip? Draag het bovenste stuk van het gordel over je sleutelbeen en het onderste gedeelte zo laag mogelijk onder de buik. Zo voorkom je dat jij en/of je buik het dashboard raken mocht er een ongeluk gebeuren. Schuif om die reden de stoel ook zo ver mogelijk naar achteren.

8. Blijf in beweging

Dat is belangrijk voor iedereen die reist, maar al helemaal als je zwanger bent. Probeer zeker iedere twee uur op te staan en een stukje te lopen om de bloedcirculatie goed op gang te houden en probeer je benen niet gekruist te houden. Door je voeten hoog te houden voorkom je opgezwollen voeten en kramp.

Gearriveerd? Dan is het alleen nog zaak van een ligbedje in de schaduw scoren, een virgin margharita binnen handbereik houden en heel hard genieten van elkaar. Bon voyage!

Is je baby gearriveerd? 13 dingen die je moét weten voordat je met een baby op vakantie gaat

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

The Bump

Reageer op artikel:
8 tips om er een onvergetelijke babymoon van te maken
Sluiten