Ga je in het ziekenhuis bevallen? Schrijf deze tips nog even op!

Na negen lange maanden te hebben moeten wachten, is het eindelijk zover: je bevalling. We hopen natuurlijk dat dit zo comfortabel mogelijk gaat. Met deze tips kun je van je verblijf in het ziekenhuis in ieder geval een iets aangenamere situatie maken.

Download een white noise app

Ziekenhuizen kunnen onwijs luidruchtig zijn, vooral als je een kamer moet delen met andere moeders en baby’s. Een white noise app kan dan helpen om makkelijker in slaap te komen.

Maak duidelijk afspraken met de familie

Natuurlijk bedoelen ze het hartstikke goed, maar als jij net een bevalling van 26 uur achter de rug hebt is het eerste waar je aan denkt dus echt niet bezoek. Spreek daarom af dat je je ouders en vrienden een berichtje stuurt wanneer ze langs kunnen komen.

Ook over het maken van foto’s

Wil jij het nog even wachten met het posten van foto’s of wil jij graag de eerste zijn, vertel dit dan aan je vrienden en familie.

Wees niet bang om hulp te vragen

Maak juist gebruik van de hulp die je nu hebt. Lukt het nog niet helemaal om zelf op te staan om naar het toilet te gaan? Vraag hulp aan een verpleegster.

Luister naar je onderbuikgevoel

Wil jij bij alle testjes aanwezig zijn of voel je je niet helemaal op je gemak bij de eerste keren borstvoeding geven, zeg dit dan gewoon tegen de verpleegster. Het is namelijk jouw baby en jij weet wat het beste is voor je kindje, maar ook wat jij nodig hebt.

Neem ook wat tijd voor jezelf

Wanneer je net bent bevallen is het natuurlijk helemaal logisch dat alle aandacht even naar de baby gaat, maar houd je zelf ook in de gaten. Als iets niet goed voelt geef dit aan, hoe klein het misschien ook is.

Eet!

Het laatste wat je moet doen wanneer je net bent bevallen is je nu al druk maken over je lichaam. Ga dus niet nu al op je eten letten en zorg er gewoon voor dat je jezelf goed verzorgt zo net na je bevalling in het ziekenhuis.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Popsugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ga je in het ziekenhuis bevallen? Schrijf deze tips nog even op!
Sluiten