De mama 21 jan 2018 Muriel Oonincx

The Beginning of Life is dé Netflix serie die elke moeder en vader moeten kijken

In de 6-delige documentaire serie The Beginning of Life vertellen experts, ouders en wetenschappers de ins en outs van je baby en waar hij of zij al toe in staat is. Gaandeweg ontdekken we wat onze rol als ouders is. En deze Netflix serie maakt diepe indruk.

The Beginning of Life

Vanaf het allereerste begin dat ik moeder werd (10 jaar geleden) tot op de dag van vandaag ben ik bezig met te ontdekken en te ervaren wat mijn rol als moeder is in het leven van mijn kinderen. En ik ze kan helpen om uit te groeien tot indiduen die hun eigen leven kiezen. Maar hoeveel is aangeboren en hoeveel is aangeleerd. In een recente lezing over Mindful opvoeden (waarover binnenkort meer) kwam al ter sprake dat het vooral de nurture is, die een kind vormt. Goed het genenpakket doet ook al veel, maar de rol van ouders is er voornamelijk om ze veiligheid te bieden. Een warm nest dus.

Je baby wordt eigenlijk al ontzettend slim de wereld in ‘geslingerd’. De rol die de opvoeder(s) of ouders hebben is voornamelijk die van verzorger. Een moeder en een vader die er zijn, die liefde geven. Grootouders die meehelpen in de zorgtaak. De kwaliteit van al die diverse relaties die een kind opbouwt, aanschouwt en meemaakt, zorgen ervoor dat de basis gelegd wordt voor een gelukkige en veilige toekomst.

Baby’s leren snel, sneller, snelst

Baby’s, dreumessen en jonge kinderen hebben een gigantisch groot vermogen tot leren. En dat doen ze onbevooroordeeld. Het zijn eigenlijk geboren mindfulle minimensjes die het leven nemen zoals het komt en als een spons alle informatie en indrukken in zich opnemen. Ze zijn superslim en adaptief en ze leren vooral door te kopiëren en te doen.

Het geeft een heel ander beeld dan alle verhalen en type opvoedstijlen die te pas en te onpas voorbij komen. Tijgerouders, die hun kind willen drillen om de beste versie van zichzelf (of die van wat de ouders hadden willen worden) te worden. Deze documentaire laat je zien dat dat absoluut niet werkt.

The Beginning of Life op Netflix

En dat is een hele geruststelling. Kijken dus! Op Netflix.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Beginning of Life is dé Netflix serie die elke moeder en vader moeten kijken
Sluiten