De papa 16 okt 2017 Susan Dalstra

6 tekenen dat jouw vent klaar is voor een baby (en 6 tekenen dat hij zelf nog een baby is)

Net als dat niet iedere vrouw begint te kirren bij het zien van een kinderwagen, wordt niet iedere man warm van de gedachte aan kinderen krijgen.

Weet je zeker dat je kinderen wil, maar ben je er niet van overtuigd dat hij er net zo over denkt? Dit zijn de zes signalen dat hij (ooit, op een dag) een fantastische vader wordt – en de zes signalen dat je te maken hebt met een man die eigenlijk zelf nog een uit de kluiten gewassen baby is.

1. Klaar voor een baby: Hij ziet overal kinderen. In de supermarkt, in het park, in een koffietentje; hij maakt je er altijd op attent als er ergens ouders zijn met een koddig kind.

Zelf nog een baby: Terwijl jij in katzwijm valt voor een identieke babytweeling ziet hij het niet eens omdat hij druk is met kijken naar skateboarders, het hotdog-stalletje en z’n nek omdraaien naar vrouwelijk schoon.

2. Klaar voor een baby: Wanneer je ziek bent, staat hij als eerst met een kom soep naast je bed, aait hij je rug in een nachtelijke hoestbui en helpt je opruimen in het geval van eh, serieuze buikgriep.

Zelf nog een baby: Hij weet niet hoe snel hij het logeerbed uit moet klappen wanneer je een klein hoestje hebt.

3. Klaar voor een baby: Toen jij een puppy adopteerde nam hij meer dan de helft van de verantwoordelijkheid op zich door het hondje uit te laten, te voeden en zonder mokken mee te nemen naar de dierenarts. Puppy’s zijn immers toch een beetje de nieuwe baby’s.

LEES OOK: Waarom nu zwanger zijn zóveel leuker is dan in de 80’s (Sorry mam!)

Zelf nog een baby: Als je een weekendje weggaat zonder hem kun je er de de donder op zeggen dat je bij thuiskomst wordt verwelkomd door de geur van een kattenbak die al dagen niet is verschoond. Als je er zeker van wil zijn dat Fifi haar brokjes krijgt, moet je hem bovendien iedere dag een appje sturen ter herinnering.

4. Klaar voor een baby: Hij houdt kinderen van vrienden of neefjes en nichtjes vast en speelt met ze en heeft zelf het grootste plezier wanneer hij ze aan het lachen maakt (halloohooo, rammelende eierstokken!).

Zelf nog een baby: Hij klopt ze vriendelijk op hun schouder en zegt stijfjes ‘wat een aardig klein persoontje’ terwijl hij langzaam achteruit wegloopt. Tijdens deze hele uitwisseling heeft ‘ie z’n biertje niet losgelaten.

5. Klaar voor een baby: Hij spaart al jaren om later een huis en grotere auto te kunnen kopen.

Zelf nog een baby: Er staat nog precies €17,31 op zijn rekening omdat hij een flatscreen ter grootte van  een studentenkamer heeft gekocht – inclusief surround sound-systeem die de hele woonkamer in beslag neemt.

6. Klaar voor een baby: Hij stuurt een foto van zijn pasgeboren neefje naar je toe – inclusief alle geboortekenmerken en hartjes-emoji’s.

Zelf nog een baby: Wanneer je zijn beste vriend en zijn vriendin tegenkomt in de stad met een kinderwagen ben je totaal verrast – omdat hij je überhaupt nooit heeft verteld dat ze een kind kregen.

Natuurlijk is de allerbeste manier om het te ontdekken gewoon het gesprek aan gaan. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben als je met een mannenbaby te maken blijkt te hebben. 😉

Leuk en aardig, zo’n kindervriend, maar wat doe je als je vriend eerder kinderen wil dan jij?

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Glamour

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 tekenen dat jouw vent klaar is voor een baby (en 6 tekenen dat hij zelf nog een baby is)
Sluiten