De papa 22 apr 2018 Janne Vogel

Papa’s opgelet: zó support jij je borstvoedende vrouw

Aangezien het geven van borstvoeding toch écht een klus is die moeders alleen moeten klaren, sta je als vader op dit gebied een beetje aan de zijlijn. Je kunt de baby natuurlijk niet zelf aan je borst hangen, maar dit betekent niet dat je níets hoeft te doen. Support je vrouw tijdens de borstvoedingsperiode zo goed mogelijk en ze zal je eeuwig dankbaar zijn.

Support jij je vrouw op de volgende manieren? Dan ben je de coolste papa en partner óoit.

Aanvaard dat de tijd en plek die ze kiest om borstvoeding te geven helemaal oké is

Wil je vrouw jullie baby borstvoeding geven op een bankje middenin het winkelcentrum? Fine by you! Wat je vrouw NIET nodig heeft is een partner die een big deal maakt van het openbaar voeden van jullie kindje. Hij moet eten en borsten zijn gewoon borsten. Niet zo preuts.

Of ze haar borst tijdens het voeden wel of niet bedekt, maakt jou niets uit

Welke keuze ze ook maakt, jij staat achter haar. We leven inmiddels in de 21e eeuw, dus het is haar lichaam en ze maakt haar eigen keuzes (duh!).

Je komt voor haar op wanneer iemand moeilijk doet als ze borstvoeding geeft

Het is niet bepaald aantrekkelijk als je de bezwaarmaker gelijk tegen de grond slaat, maar als iemand moeilijk doet over de borstvoeding stap jij er wel even op af. Je blijft er niet maar een beetje lullig bij staan, terwijl zij zichzelf moet verdedigen (tenzij ze dat graag wil, natuurlijk).

Vraag of ze iets nodig heeft

Glaasje water? Telefoon? Mueslireep? De afstandsbediening? Dekentje? Je begrijpt dat het lastig voor haar is om deze dingen zelf te regelen, wanneer ze gevangen zit onder een kind.

Je accepteert dat jij soms ook moet voeden

Wil zij flesvoeding en borstvoeding combineren? Of heeft ze melk gekolfd? Prima. Jij vindt het geen probleem om je kindje de fles te geven. Leuk juist, teamwork.

LEES OOK: 11 x uitspraken die papa’s niet meer willen horen

Je doet (op dit gebied) nooit alsof je het beter weet dan zij

Je realiseert je dat zíj het meemaakt en dat jij er nog zoveel over kan lezen, maar het nooit echt zal begrijpen. Je gaat haar dus niet betweterig vertellen hoe het beter kan. Nooit.

Je vergelijkt haar niet met andere vrouwen die je kent

‘Mijn moeder gaf ons alledrie borstvoeding en had deze problemen nooit.’ ‘Lisa van m’n werk gaf haar baby vier jaar lang borstvoeding.’ ‘Mijn nichtje Emma stopte al na zes maanden en het gaat prima met haar kind, hoor.’ Geloof ons, dit wil ze níet horen. Niks van dit.

Je vraagt af en toe hoe het met haar gaat

Je ziet haar niet als een soort borstvoedingsmachine en realiseert je dat ze een mens is. Klinkt logisch, maar kan nog weleens vergeten worden. Je weet dat het geven van borstvoeding een hoop emoties met zich mee kan brengen én heel uitputtend kan zijn. Daarom vraag je af en toe gewoon even of ze oké is.

Je veroordeelt haar niet om de belachelijke hoeveelheid snacks die ze eet

Misschien loopt het een beetje uit de hand, maar ze heeft gewoon honger. En dat begrijp jij.

Romper.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Papa’s opgelet: zó support jij je borstvoedende vrouw
Sluiten