Mmmm! Dit zijn de lekkerste superfoods voor je baby

Superfoods zitten vol gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Dit zijn de beste superfoods voor je baby én makkelijk aan hem te geven. Deze gezonde snacks kan je baby vanaf zes of acht maanden oud lekker opeten. Wedden dat ‘ie in no time een echte foodie is?

Superfoods voor je baby vanaf 6 maanden oud

1. Avocado’s

Avocado’s zijn een bron van onverzadigde vetten. Je moet even het juiste moment te pakken hebben dat ze perfect rijp zijn en niet bruin, maar dan heb je ook wat. Super makkelijk om even te prakken voor je baby tot een voedzame snack.

2. Bananen

Bananen zijn rijk aan kalium en vrij van verzadigde vetten. Daarnaast zit dit vezelrijke fruit ook bomvol vitamine B6 en vitamine C.

3. Bosbessen

Bosbessen bevatten antioxidanten, dit stofje helpt tegen vrije radicalen in het lichaam. Daarnaast zitten ze vol mangaan. wat een belangrijke mineraal is voor de ontwikkelen van de botten. Superfood voor de melktandjes en botten van je baby dus!

4. Donkere bladgroente

Donkere bladgroente zoals een portie spinazie of boerenkool zijn goed voor extra ijzer en vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook vitamine K, kalium en magnesium.

LEES OOK: Door dit te doen als je borstvoeding geeft, wordt je kind later een makkelijkere eter

5. Griekse yoghurt

Wat er zo bijzonder is aan Griekse yoghurt, vergeleken met normale yoghurt? Griekse yoghurt bevat drie keer zoveel proteïne en minder suiker. Griekse yoghurt is perfect om je baby van zes maanden oud te eten te geven omdat het het immuunsysteem een boost geeft. Die verkoudheid blijft bij jullie dus zo lang mogelijk buiten de deur.

6. Havermout

Havermout zit tjokvol vezels, proteïne en magnesium. Vezelrijke voeding zoals havermout verteert langzaam, waardoor je baby geen last van suikerpieken en energiepieken krijgt.

7. Wortelgroenten

Worteltjes en zoete aardappelen zijn de perfecte snacks voor je baby. Ze hebben van nature een zoete smaak. Bovendien zijn ze ook nog makkelijk te pureren tot een fijn hapje voor je baby. De smaak van deze groente is makkelijk te combineren met andere groente- en fruitsoorten. Een goede basis voor zelfgemaakte babyvoeding.

8. Zalm

Zalm is een goede voedingsbron voor de hersenen van je baby in de eerste twee levensjaren. Dit komt doordat de omega 3 vetzuren. Kies vooral voor wilde zalm, deze bevat meer omega 3 vetzuren.

LEES OOK: Lekker smullen met je baby: recept voor wortelfrietjes

Superfoods voor je baby vanaf 8 maanden oud

9. Bonen en linzen

Bonen en linzen zijn goed voor plantaardige proteïne. Om bonen en linzen ook babyvriendelijk voedsel te maken, kun je ze het best een nachtje laten weken. Kook ze de volgende dag net zolang tot ze zacht zijn. Even goed laten afkoelen en dinner is served voor je baby.

10. Broccoli

Broccoli bevat lekker veel vitamine K en calcium, welke beide goed zijn voor gezonde botten. Ook broccoli zit vol vezels, wat weer goed is voor de stoelgang van je baby.

11. Quinoa

Quinoa is onder ons volwassenen wel een van de bekendste superfoods en vanaf acht maanden oud ook geschikt van je baby. Quinoa is glutenvrij en ontzettend voedzaam. Het bevat ijzer, de B-vitamines, magnesium, fosfor, kalium, calcium, vitamine E en vezels. Niet zonder reden dus, dat het een superfood genoemd wordt.

12. Eieren

Eieren zijn makkelijk te verteren en bevatten veel ijzer, vitamines A en E en proteïne. Ei bevat als een van de weinige etenswaren vitamine D. Een belangrijke vitamine omdat je baby die nog niet genoeg zelf aanmaakt. Geef je baby bijvoorbeeld een hardgekookt (en afgekoeld) ei als snack.

Hoeveel babyvoeding moet een baby eigenlijk eten? Een expert vertelt..

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mmmm! Dit zijn de lekkerste superfoods voor je baby
Sluiten