Is het al tijd om te minderen met flesvoeding? Dit zijn de signalen

Jonge kinderen groeien van mijlpaal naar mijlpaal. En hun eet- en drinkgewoontes veranderen ook net zo snel. Voor je het weet eet je kind al met een lepel. Maar wanneer weet je of je moet stoppen met flesvoeding? De volgende signalen duiden erop.

Of je nu borstvoeding geeft of iedere keer een flesje klaarmaakt voor jouw engel, op een gegeven moment is het tijd om over te gaan op grotere, waarschijnlijk knoeigevaarlijkere zaken.

Stoppen met flesvoeding: de signalen

Er zijn verschillende tekenen die allemaal wijzen op stoppen met flesvoeding geven en of je kindje hier klaar voor is. Wij zetten er vier voor je onder elkaar.

1. Je kind kan zitten

Kan je kind zelfstandig rechtop zitten (voor een paar minuten)? Dan kun je overwegen om de fles in te wisselen voor een tuitbeker. Een kind kan vaak tussen de vijf en zeven maanden oud zelfstandig zitten, maar overhaast deze fase niet.

LEES OOK: Borstvoeding en flesvoeding combineren: zo doe je dat!

2. Je kind is geïnteresseerd in vast voedsel

Vanaf ongeveer zes maanden kun je beginnen met vast voedsel geven. Maar let wel, kinderen moeten wel hun eigen hoofd en nek kunnen dragen en willen eten voordat je de fles weghaalt.

3. Je kind viert bijna zijn of haar eerste verjaardag

Als je wacht tot je kind één jaar is, wordt het steeds moeilijker om te stoppen met flesvoeding. Op dat moment is de kans namelijk groot dat ze eraan gehecht zijn geraakt.

4. Je kind eet van een lepel

Wanneer je kind klaar is om te eten met een lepel is het tijd om af te bouwen met de fles. Door vast voedsel te eten krijgen ze dan toch de juiste voedingsstoffen binnen.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is het al tijd om te minderen met flesvoeding? Dit zijn de signalen
Sluiten