De baby 17 mei 2018 Janne Vogel

Geweldig: deze heldhaftige steward redde de gekolfde melk van een moeder op reis

Amerikaanse Rachel Braverman maakte met haar oudste kinderen een tripje naar Disneyland en kolfde zich ondertussen suf voor de kleinste thuis. Onderweg naar huis liet ze al haar gekolfde melk in het vliegtuig liggen. Shit.

Pas toen ze de koelkast opendeed om de melk op te bergen, realiseerde ze dat het pakketje nog onder de vliegtuigstoel voor haar lag. En toen was het al te laat.

Steward

Ten minste, dat dacht ze. Eenmaal thuis en uitgehuild kreeg haar man een berichtje van de steward van de vlucht: ‘Ik denk dat ik iets heb wat van jullie is, stuur me asjeblieft een berichtje of bel even.’ De steward, Jeff Nowotny, vertelde dat een passagier van de volgende vlucht hem wees op het tasje onder de stoel. Jeff wist hoe kostbaar de gekolfde melk was en vroeg de piloot terug naar de gate te rijden. Toen dat niet mogelijk was, legde hij het pakketje in de koeling en verzocht hij tussenpersonen de contactgegevens van de vorige passagiers op te zoeken. Toen zij de Bravermans niet konden bereiken vroeg hij naar hun nummer, zodat hij zelf kon bellen. Hij zou diezelfde avond weer terugvliegen en wilde de melk graag afleveren.

LEES OOK: Moedermelkdonor schrijft open brief aan onbekende premature baby

Bezorging

Rachel en haar man waren stomverbaasd toen ze Jeff aan de lijn hadden en konden bijna niet geloven dat hij de melk persoonlijk zou komen afleveren. Maar dat deed hij. Net voor middernacht kwam Jeff aan met het pakketje melk voor kleine Brent. Rachel vertelde de luchtmaatschappij vervolgens hoe zeer ze zijn actie waardeerde. ‘Het was zo lief en zulk fijn menselijk gedrag. Wie doet zoiets?!, vroeg ze zich hardop af. ‘Hij heeft me nooit ontmoet! Hij heeft ons niet eens bediend in het vliegtuig, hij werkte een dienst later.’

Jeff legt op zijn beurt uit dat hij genoeg kleine neefjes en nichtjes heeft, en dat hij het fijn zou vinden als iemand hetzelfde zou doen in zijn situatie. Hij vond het fijn dat hij kon helpen. Doe ons zo’n steward!

Facebook

Rachel deelde het ontroerende verhaal afgelopen maandag in een Facebookpost.

Mother.ly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Geweldig: deze heldhaftige steward redde de gekolfde melk van een moeder op reis
Sluiten