De mama 5 mei 2018 Janne Vogel

7 stereotypen over het huwelijk na jullie eerste kindje (die stiekem best wel waar zijn)

Je kunt het niet ontkennen: er verandert behoorlijk wat als jullie ineens met z’n drietjes zijn. Waar jullie eerst alleen oog hadden voor elkaar, wordt alle aandacht nu opgeslokt door jullie kleine spruit.

Volkomen normaal, maar dat betekent ook dat jullie inmiddels hét stereotype van nieuwbakken ouders zijn. En dat merk je ook aan je huwelijk.

Stereotypen over het huwelijk na jullie eerste kindje

Het is meer dan logisch dat je huwelijk wat veranderingen ondergaat met de komst van jullie kleintje. Van het slaaptekort tot jullie volledig nieuwe dagroutines/schema’s: nothing is the same. Wedden dat jullie je huwelijk herkennen in de volgende punten?

1. Alles draait om de baby

Jep, zéker aan het begin draait je leven en huwelijk om de nieuwe baby. Daar is natuurlijk niets mis mee, want hallo, jullie hebben zojuist een mini-mensje op de wereld gezet! Jullie zijn geobsedeerd met alles wat bij het ouderschap komt kijken en kunnen niet stoppen met staren naar het kleintje. Helemaal toegestaan.

2. Niemand heeft seks

Complimenten als jullie het al kort na de bevalling weer gezellig maken tussen de lakens, want dit doet láng niet iedereen jullie na. Seks is simpelweg niet per se prioriteit in deze fase en gaat niet heel goed samen met het slaaptekort. No worries, jullie komen vanzelf weer in de mood.

3. Jullie gaan niet meer echt ‘uit’

Ook best logisch, jullie hebben een kínd. Het is een hele klus om iets met een pasgeboren baby (en luiertas, buggy, maxi-cosi en andere attributen) te ondernemen. Thuis chillen is over het algemeen een stuk relaxter, dus dat doen jullie volop.

LEES OOK: Minder seks na de geboorte van je eerste kind? Dit is de (wetenschappelijke) reden

4. Je praat niet met elkaar

Natuurlijk kletsen jullie af en toe een beetje, maar die diepe late night converstations zijn even voorbij. Je gaat liever slapen dan dat je nog een flesje wijn opentrekt en een serieus onderwerp aansnijdt. Effe geen zin in.

Misschien komen die gesprekken weer terug, maar de kans is groot dat jullie langzamerhand steeds minder woorden nodig hebben. Jullie kennen elkaar inmiddels zo goed, dat je aan één blik genoeg hebt.

5. Jullie ruziën

Of het nou gaat over wie van jullie meer slaap krijgt of wie de volgende luier moet verschonen, jullie ruziën heel wat af. Deze ruzies zijn meestal tijdelijk en horen er helemaal bij. Maak je dus vooral niet druk.

Tip: als jullie dan toch ruzie maken, kunnen jullie het net zo goed productief doen. Doe je dit niet, dan heeft het op lange termijn misschien toch vervelende gevolgen voor je huwelijk.

6. Jullie zijn saai

Ja, geef maar toe: jullie zijn niet alleen ouders, maar ook nog eens heel erg saai geworden. Congratulations! Jullie stippelen precies uit wat jullie gaan doen en wanneer, zijn ineens dol op vooruit plannen en prikken overal een datum voor: van luiershop-afspraakjes tot seks.

7. Jullie doen allebei alsof er niets is veranderd

Ook al doe je alsof er absoluut niets is veranderd, dat is overduidelijk wel het geval. Niemand verwacht opeens binnen een stereotype te vallen, maar het overkomt je. Over een tijdje zijn jullie helemaal gewend aan het baby-leven en kunnen jullie de veranderingen omarmen. Jullie zien samen een mini-mensje opgroeien, hoe leuk is dat?

Romper.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 stereotypen over het huwelijk na jullie eerste kindje (die stiekem best wel waar zijn)
Sluiten