Stelling: Ik ga meteen na de bevalling op dieet om zo snel mogelijk mijn oude figuur terug te krijgen

Met social media lijkt de druk groter dan ooit om na de bevalling zo snel mogelijk weer in je oude shape terug te komen. De stelling van vandaag luidt dan ook: Ik ga meteen na de bevalling op dieet om zo snel mogelijk mijn oude figuur terug te krijgen.

We kunnen ons allemaal voorstellen dat je als kersverse mama het liefst zo snel mogelijk weer ultrastrak over straat wil lopen. Dat er mensen naar je toe komen om te vragen hoe je dat toch gedaan hebt. Maar als we even realistisch zijn: bij de meeste gevallen is dit NIET haalbaar, en dat is dus he-le-maal niet erg.

1200 kcal

Toch staat het internet vol met ‘gezonde’ adviezen hoe je het snelste van de zwangerschapskilo’s afkomt. Elke dag op slechts 1200 kcal leven, geen koolhydraten of vet meer eten, of extreem veel sporten (terwijl je eerst nooit in de sportschool te vinden was).

LEES OOK: Onderzoek zegt: wat jij tijdens de zwangerschap eet, bepaalt wat je kind straks lust

Maar is dat wel gezond?

Op de website mamaschrijft lezen we de de mening van Ralph Moorman, eigenaar en oprichter van de Hormoonfactor en bekend bij o.a. televisiepersoonlijkheden, politici en artsen. Moorman: ‘Ik zou sowieso nooit een streng caloriebeperkend dieet doen, en al helemaal niet het eerste half jaar na de zwangerschap. De schildklier is dan namelijk vaak vertraagd en dit wordt dan nog erger. Probeer zo goed mogelijk te eten en daarbij niet op hoeveelheden te letten, alleen op wat je eet.’

Wees realistisch

Ons advies: doe het lekker rustig aan. Niemand zal je raar aankijken als je na een paar weken nog niet in je oude kleding past. Zet voor jezelf een (realistisch!) doel en streef daarnaar. Eet gezond en gevarieerd, beweeg voldoende (ga lekker een stukje lopen in het park met de kleine!) en dan kom je er echt vanzelf wel.

Ga jij na de bevalling meteen alles er aan doen om zo snel mogelijk alle zwangerschapskilo’s kwijt te raken? Laat het ons weten op Facebook!

Stelling van vorige week gemist? Ik blijf tijdens mijn zwangerschap net zoveel sporten als daarvoor

Reageer op artikel:
Stelling: Ik ga meteen na de bevalling op dieet om zo snel mogelijk mijn oude figuur terug te krijgen
Sluiten