Stelling: het geven van baargoud is onzin

Een zwangerschap en een bevalling zijn hartstikke spannend, zeker de allereerste keer. Moet je partner je hiervoor belonen? Amerikaanse moeder Abbey is sterk tegen het geven van zogenaamd ‘baargoud’. Wat vind jij? Is het onzin of juist een mooi gebaar?

Baargoud staat in Amerika ook wel bekend als een push present. Het is een cadeau van je partner om je te bedanken voor de geleverde prestatie, namelijk het dragen en baren van de baby. Je partner geeft je dan een sieraad cadeau. Dit cadeau is niet helemaal onomstreden en kan op voor- en tegenstanders rekenen.

Vanmorgen schreven we er al over: de Amerikaanse Abbey heeft een sterk betoog geschreven over waarom ze absoluut geen baargoud wil krijgen.

Commercieel

Abbey vindt dat je met het geven vaan baargoud een commerciële insteek geeft aan iets natuurlijks en puurs als een bevalling, vergelijkbaar met Valentijnsdag. Tegelijkertijd geldt dat voor wel meer dingen rondom de zwangerschap. Denk aan het kraamfeest, de babyshower en later Moederdag.

LEES OOK: Deze blogger heeft wel een hele bijzondere reden om haar bevalling live te filmen

En de partner dan?

Daarnaast vindt Abbey het een achterhaald concept omdat alleen de vrouw een cadeau krijgt. Hoe zit het met de partner, die heeft toch ook een kind gekregen? Het komt niet geëmancipeerd over, vindt ze. Tegelijkertijd ben je als vrouw wel de enige die kan baren, een man kan geen soortgelijke prestatie leveren.

Eigen keuze

Maar er zijn ook genoeg mensen die bewust wél kiezen voor baargoud. Zo kan het ook een bezegeling van jullie liefde zijn, net als een bijvoorbeeld een trouwring dat kan zijn. Of het is een familie traditie. En is het nu echt heel fout als een man op deze manier zijn waardering wil uiten? Zeker omdat een man qua zwangerschap en bevalling toch vaak aan de zijlijn staat.

Wij zijn hartstikke benieuwd naar jouw mening! Vind jij baargoud een achterhaald idee of zou je het juist wel een mooi gebaar vinden? Laat het ons weten op Facebook.

Heb je de stelling van vorige week gemist? Er mag niets van mijn baby op social media, totdat ik het zeg.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stelling: het geven van baargoud is onzin
Sluiten