De mama 27 jun 2017 Soraya Vogelaar

Stelling: Een bevalling hoort niet op het internet

Je eigen reality filmpje, live op Facebook tijdens de bevalling of daarna geplaatst op YouTube. Het lijkt een Amerikaanse trend te zijn waar ouders (to be) voor kiezen. Wat vind jij, moet jouw bevalling intiem blijven of deel je ‘m graag met de wereld in een filmpje op internet?

Inkijkje

We schreven eerder al over blogger Adele Barbaro die haar bevalling live liet filmen om een statement te maken. Ze schreef : ‘Ik wil laten zien dat bevallen in niets lijkt op hoe het eraan toegaat in films en je niets kunt plannen. Ik hoop dat het zwangere vrouwen en misschien ook hun partners een realistisch inkijkje geeft in de wereld van bevallen. Ik hoop dat mijn video mensen bewust maakt van de verschillende stadia en de onvoorspelbaarheid.’ Adele ziet het filmen en online delen van haar bevalling als een leermoment voor anderen.

LEES OOK: 10x overeenkomsten tussen een ‘gewone’ bevalling en een keizersnede

Intiem

Je kunt je bevalling ook zien als een intiem moment met je naasten. Een moment dat je misschien wel laat vastleggen door een geboortefotograaf maar niet online deelt. Beelden op het internet blijven voor altijd bestaan en bij een live stream heb je geen controle over welke beelden wel, en welke beelden niet gepubliceerd worden. En kun je nog wel in het moment zijn als er een camera op je gericht staat?

Kortom: wij zijn benieuwd naar jouw mening. Is je bevalling filmen en op social media plaatsen een goed idee of zie je het liever niet gebeuren? Laat het ons weten op Facebook.

Heb je de stelling van vorige week gemist? Die vind je hier terug: in Nederland moeten we naar een Zweeds verlofmodel.

Wil je niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stelling: Een bevalling hoort niet op het internet
Sluiten