Stelling: de afdeling gynaecologie zou twee wachtkamers moeten hebben

Nieuw op Famme Baby: de stelling van de week. Over onderwerpen waar jij als mama vast een mening over hebt. Omdat ze belangrijk zijn voor jou als moeder of je simpelweg in het hart raken. De stelling van deze week: de afdeling gynaecologie zou twee wachtkamers moeten hebben, een voor zwangere vrouwen en een voor alle andere vrouwen, waaronder de vrouwen die een miskraam hebben gehad of geen kinderen kunnen krijgen.

Deze stelling hebben wij niet bedacht, maar komt uit de pen van de Engelse Kathryn Jago. Toen Kathryn herstelde van een heftige hysterectomie (lees: haar baarmoeder werd verwijderd), moest ze lang revalideren. Ook was het nodig om een aantal keer terugkomen naar de gynaecologie afdeling. Katheryn was kapot van deze ingreep. Ze wilde niets liever dan zelf moeder worden, iets wat na het verwijderen van haar baarmoeder onmogelijk werd.

Extreem moeilijk

Terwijl ze op haar afspraken wachtte, zat ze in de wachtkamer met verschillende vrouwen, waaronder een heleboel zwangere dames, die elkaar lachend echo’s lieten zien van de kindjes die in hun buik groeiden. Katheryn vond het extreem moeilijk om met deze vrouwen in één kamer te zitten.

‘Ik vond het zo oneerlijk dat aan de ene kant van de kamer zwangere vrouwen zaten die voor controle naar het ziekenhuis kwamen, en aan de andere kant stonden vrouwen die zojuist een miskraam hadden gehad. Vrouwen die onvruchtbaar zijn. Of, zoals ik, hun baarmoeder moeten laten verwijderen,’ zegt Kathryn. ‘Ik geloof dat er een grote verandering in het ziekenhuis moet komen. De wachtruimtes van de afdelingen gynaecologie moeten wat mij betreft een stuk voorzichtiger worden ingedeeld.’

LEES OOK: De invloed van je leeftijd op je vruchtbaarheid

Los van het feit of dit praktisch gezien uitvoerbaar is, wat vind jij van het punt van Kathryn? Ben je het met haar eens of vind je het totale onzin? Laat het ons weten op de Facebook pagina van Famme Baby.

Ooit gehoord van de ziekte van Asherman? Die stille ziekte zorgt voor kleinere kans op zwangerschap én verhoogde kans op miskramen… Lees er hier snel meer over.

mommyish

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stelling: de afdeling gynaecologie zou twee wachtkamers moeten hebben
Sluiten