Statement vader gaat viraal: ‘Ik steun mijn vrouw in alle opvoedkeuzes. Ook co-sleeping.’

We kennen ze niet persoonlijk, maar wij durven te wedden dat de Amerikaanse Alora en David Brinkley een top relatie hebben. Waarom we dat vermoeden? David postte echt iets ongelofelijk liefs om z’n vrouw een hart onder de riem te steken toen ze kritiek kreeg op het feit dat ze hun kinderen bij zich in bed laat slapen. Aaaaah, lief!

David vind een gesprek op tussen zijn Alora en een vriendin. De vriendin is verbaasd dat Alora haar kinderen bij zich laat slapen en suggereert dat David dat vast eigenlijk niet prettig vindt. Totale onzin volgens David en hij besluit een mooi statement te maken.

Dan maar wat minder ruimte

David: ‘Ik wil even zeggen dat ik trots ben op de beslissingen die mijn vrouw neemt als moeder. Ik sta achter elke keuze die ze maakt.’ Dat hij hierdoor iets minder ruimte heeft in bed maakt hem niet uit. ‘Heb ik hierdoor soms maar een klein stukje op het bed waar ik kan liggen? Jazeker! Maar kijk eens hoe mooi ze eruit ziet terwijl ze mijn kinderen vasthoudt. Terwijl ze ervoor zorgt dat ze zich veilig en geliefd voelen.’

LEES OOK: Heftig… 60% van de jonge moeders ervaart postnatale eenzaamheid.

Kostbare momenten

Daarnaast weet David dat deze momenten met de kinderen kostbaar zijn. En het relatief gezien niet zolang duurt voordat hij weer alleen met zijn vrouw in een bed ligt. ‘Vrouwen maken deze momenten in het moederschap maar heel even mee. Ze zijn zwanger, bevallen en verzorgen de baby. Maar de kinderen worden snel groter en hebben op een dag geen behoefte meer om tegen mama aan te kruipen. Het moederschap hoort bij haar identiteit en wat maakt een paar jaar nu uit in vergelijking met een heel leven samen slapen?’

Bekijk het hele bericht hieronder:

Co-sleeping noem je dat als je je kind bij je in bed laat slapen. Sommige mensen zijn hier enorm op tegen omdat het gevaarlijk zou zijn. Deze arts is van mening dat het juist heel goed is voor kinderen. Oordeel zelf.

Facebook David Brinkley

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Statement vader gaat viraal: ‘Ik steun mijn vrouw in alle opvoedkeuzes. Ook co-sleeping.’
Sluiten