De baby 24 jul 2017 Susan Dalstra

Volgens moeders geeft dít drankje van Starbucks hun moedermelk een boost

Moeders die borstvoeding geven, doen er alles aan om de melkproductie op te krikken wanneer de vraag toeneemt. Amerikaanse moeders beweren dat het geheim huist in een drankje van Starbucks. 

Het is niet de latte macchiato of de caramel frappuccino, maar iets veel exotischer: de Pink Drink. Dat is een gekoeld drankje fruitig drankje gemaakt van aardbeien en acaibessen gemixt met kokosmelk. Online jubelen borstvoedende moeders dat de Pink Drink wonderen doet voor hun melktoevoer. Het wetenschappelijk bewijs voor dit wonderdrankje ontbreekt, maar baadt het niet, dan schaadt het niet.

Mineralen

Hoe kan het dan dat uitgerekend dit drankje de melkproductie een boost geeft? Volgens Shape magazine zitten acaibessen en kokosmelk vol mineralen die goed zij voor de gezondheid van (kersverse) moeders. Maar zoals gezegd: er is nergens bewijs dat Pink Drink echt iets doet voor de melktoevoer, dus wees niet teleurgesteld als grote wonderen uitblijven.

LEES OOK: 15 dingen die niemand me ooit vertelde over borstvoeding

Ontspannen

‘Er zijn een paar dingen die we zeker weten’, zegt lactatiedeskundige Kathy Cline. ‘Hydrateren en ontspannen ondersteunen het lactatievermogen. Zitten, even ontspannen en een koel drankje drinken alleen al is voor iedere borstvoedende moeder al enorm behulpzaam. De Pink Drink proberen kan in ieder geval geen kwaad.’ En we worden niet door Starbucks betaald om dit te zeggen, maar het schijnt ook nog eens een enorm lekker drankje te zijn. Dus zoals Kathy zegt: baat het niet…

 

Celebrating #NationalPinkDay with the pinkest of posts. #PinkDrink #AllPink ? Regram: @caroline_tucker

Een bericht gedeeld door Starbucks Coffee ☕ (@starbucks) op

On Wednesdays we drink pink. Swap water for coconut milk in your Strawberry Acai Starbucks Refreshers! #ProTip #PinkDrink #Refreshers #Regram: @perpetual_joy

Een bericht gedeeld door Starbucks Coffee ☕ (@starbucks) op

Deze moeders vinden borstvoeding zo te gek dat ze er een tattoo aan wijdden. Wie durft?

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Volgens moeders geeft dít drankje van Starbucks hun moedermelk een boost
Sluiten