De mama 14 jun 2017 Redactie

Ssstt! Deze dingen gebeuren stiekem op iedere babyshower

Ben je van een plan een babyshower te geven of geef je het regelen traditioneel uit handen aan je beste vriendin? Hoe dan ook, naast een mooie viering voor de komst van de baby, kan zo’n middag ook voor een hoop opmerkelijke momenten zorgen. De volgende dingen kun je ongetwijfeld verwachten.

1. Je geeft heel veel geld uit aan decoraties

Denk: bordjes/slingers/servetten met baby’s, olifantjes of giraffen erop.

2. Zoveel mensen, zoveel wensen

Volgens de één moet een babyshower een theekransje zijn, de ander wil bier en mannen en weer een ander een dinertje. Kun je het als organisator ooit goed doen? Ja, door gewoon koppig je eigen gevoel (of dat van de mama to be) te volgen.

3. Alles voor de luiertaart

Je zus heeft zich enorm uitgesloofd op de (luier)taart en daardoor die nacht niet geslapen.

4. Een slimme meid is op haar bevalling voorbereid

Iemand wordt competitief als het gaat om bevallingsverhalen vertellen. Zodat jij maar goed weet wat je straks allemaal te wachten staat.

5. Er ontpopt zich een spelletjesfanaat

Je beste vriendin doet zo fanatiek mee aan de spelletjes dat ze uiteindelijk de ontbijtkoek, pindakaas en snickers (die als babypoep door moeten gaan) opeet.

LEES OOK: 17 hilarisch foute babyshower taarten

6. Er zit een heel groot cadeau tussen

Je broer of neef neemt een cadeau van enorme proporties mee (denk: levensgrote teddybeer). Je krijgt hierdoor bijna een meltdown: ‘Waar gaan we dat nu weer laten?!’

7. Een ander probeert de show te stelen

Iemand vertelt dat ze zwanger is of neemt haar pasgeboren baby mee. Iemand anders is hierdoor geïrriteerd want hé, het is niet háár feestje. Het is net als een witte jurk aantrekken naar een bruiloft, ongeschreven regel maar je doet het gewoon niet.

8. Oma heeft een lief cadeau

Je oma voelt zich bezwaard dat ze alleen een paar zelfgebreide sokjes heeft meegenomen in dit cadeaugeweld. Ach wat lief, dat geeft toch helemaal niet?! It’s the thought that counts.

9. Je zusje denkt te ver vooruit

Zij geeft kleding die alleen een vierjarig kind past. Gevolg: jullie moeten deze kleding VIER JAAR opslaan. Ja weet zij veel hoe groot een baby nou echt is… En dan heb je het maar alvast liggen want ze groeien in no time overal uit.

10. Het gaat écht gebeuren

En als laatste: jij realiseert je meer dan ooit dat je een baby gaat krijgen. Je bent dolgelukkig en kan niet wachten om alle cadeaus een plek te geven (ook die enorme knuffel).

Dit artikel is geschreven door Els van Asseldonk.

Wil je de dag van je babyshower nóg onvergetelijker maken? Dat kan met deze 10 alternatieven.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ssstt! Deze dingen gebeuren stiekem op iedere babyshower
Sluiten