De papa 11 okt 2018 Sherita Jager

#SquatForChange: deze papa gaat viral en het is hilarisch en pijnlijk tegelijkertijd

Een kind verschonen buitenshuis is vaak al lastig genoeg. De verschoontafel is gammel, klein of vies. Maar hey, wij vrouwen hébben tenminste een verschoontafel op het damestoilet. Hoe doet een vader op stap met z’n kind dat eigenlijk? De Amerikaanse vader Donte Palmer liet het zien met een Instagram-foto die nu viraal gaat.

Al hurkend je kind verschonen

Zijn foto met de hashtag #SquatForChange is grappig, maar eigenlijk ook heel pijnlijk. De vader uit Florida was het verschonen zonder verschoontafel zó zat, dat hij nu een oproep doet voor verandering. Met zijn zijn foto laat hij zien hoe het lot van vele vaders is: Wil je je kind verschonen? Dan is de squathouding eigenlijk de enige optie, want er zijn maar weinig mannentoiletten met een verschoontafel. In zijn post schrijft hij: “Kijk hoe comfortabel mijn zoon erbij ligt! Het is duidelijk dat dit inmiddels een routine is voor hem.”

Ook Ashton Kutcher pleitte voor een verschoonruimte op het mannentoilet

Maar Donte Palmer is niet de eerste vader die het opvalt. Ashton Kutcher bracht het thema zo’n 4 jaar geleden ook op, toen hij vader werd van zijn eerste kind. Maar er is ook goed nieuws. New York nam vorig jaar een wetsvoorstel aan, waarin staat dat alle openbare ruimtes ook een verschoonruimte moeten hebben op het mannentoilet.

Toch niet zo geëmancipeerd

Maar hoe kan het toch dat dit nog steeds een issue is? Zowel mannen en vrouwen willen dat vaders een belangrijke rol spelen bij de opvoeding van de kinderen, en pleiten onder andere voor een langer vaderschapsverlof. Daarnaast zijn vrouwen ook steeds geëmancipeerder en verdwijnt de typische rolverdeling steeds meer. Maar toch lijkt de maatschappij nog niet helemaal klaar voor al deze veranderingen. Een gemiste kans, als je het ons vraagt!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#SquatForChange: deze papa gaat viral en het is hilarisch en pijnlijk tegelijkertijd
Sluiten