Sprongetje baby week 5

Gefeliciteerd, je baby is nu zo’n vijf weken oud. Het is tijd voor een lekkere mentale groeispurt! Dit kun je verwachten van het sprongetje rond week 5.

Ontwikkeling baby week 5

Rond het moment dat je baby vijf weken oud is, begint zijn eerste mentale groeispurt. Kon je baby eerst niet veel meer dan poepen en slapen? Vanaf nu begint daar verandering in te komen. Het sprongetje in week 5 staat helemaal in het teken van het ontwikkelen van de zintuigen.

Sprongetje baby week 5: Waarnemen en beleven

Doordat je baby nu beter gaat zien, komt er ook veel meer van de wereld bij hem of haar binnen. Je baby zal hier steeds meer op gaan reageren. Waar hij je eerst alleen van heel dichtbij kon opmerken, gaat dit nu ook goed op een afstand van 30 centimeter. Wie weet merk je al dat je baby je sneller herkent of langer oogcontact maakt. Hij gaat ook meer op jou en anderen reageren. En als je héél goed oplet zal de kleine misschien zelfs al zijn eerste glimlach tevoorschijn toveren. So cute!

Sprongetje baby week 5: eerste echte tranen en bye bye krampjes

Dit wordt ook het moment dat de eerste echte tranen van de wangen van je baby biggelen. Als ze er al waren, zullen ze nu steeds vaker tevoorschijn komen. Daarnaast gebeurt er ook iets heel fijns: de ingewanden van je baby gaan zich nu goed ontwikkelen. Dit betekent dat de kleine minder last krijgt van krampjes.

Wat jij kunt doen tijdens dit sprongetje

Doordat je baby’s zintuigen steeds beter gaan werken, zul je merken dat er meer prikkels binnenkomen. Merk je dat je baby zich overprikkelt voelt? Dan kun je de kleine rustig in je armen nemen en desnoods een rustige ruimte in huis opzoeken om hem of haar te kalmeren. Oja,en geniet van het oogcontact en de glimlach van je baby. 😉

Ben jij benieuwd naar de andere ontwikkelingen waarmee je baby je gaat verassen? Bekijk hier alle sprongetjes.