Sprongetje baby week 12

Gefeliciteerd, je baby is nu zo’n twaalf weken oud. Het is tijd voor een lekkere mentale groeispurt! Dit kun je verwachten van het sprongetje rond week 12.

Ontwikkeling baby week 12

Je baby raakt inmiddels aardig gewend aan de wereld om hem heen. Maar er valt natuurlijk nog genoeg te ontdekken! Je baby kan steeds sterker dingen vastpakken. Pas dus op voor je ketting, bril en oorbellen. Die zijn even niet veilig als je je baby vasthoudt. Veel baby’s kunnen nu hun hoofd nu optillen en meedraaien als je langsloopt. Rond de drie maanden oud draait de baby zich ook om op de linker- of rechterzij.

Sprongetje baby week 12: lenig, hand-oogcoördinatie en stevig vastpakken

De bewegingen van je baby worden vanaf nu vloeiender. Ook leuk: je kleintje wordt steeds leniger. Het is misschien nog even oefenen tot Cirque du Soleil, maar je kindje kan je nu al versteld doen staan. Zo kan het zomaar dat je je baby er af en toe betrapt als hij zijn tenen in zijn mond stopt. Dat doen wij die kleine nog niet zo snel na! Dit is ook het moment waarop je karaktertrekken bij je baby gaat ontdekken. Is jouw baby rustig, druk of een beetje van beiden? Let’s find out!

De hand-oogcoördinatie gaat nu ook vooruit. Je baby kan nu alleen nog niet goed inschatten of een voorwerp dichtbij of ver weg is.

Wat jij kunt doen tijdens dit sprongetje

Laat je baby nu vooral lekker spelen met speelgoed dat geluid maakt. Die leuke rammelaar gaat dus overuren maken! Houd een speeltje voor je baby in plaat van het meteen te geven. Zo kan hij zijn hand-oogcoördinatie kan oefenen. Je baby is nu veel aan het bewegen en zijn lenigheid aan het uittesten. Trek hem of haar nu niet te strakke kleertjes aan. Dan gaat het bewegen en ontdekken een stuk soepeler. 😉

Ben jij benieuwd naar de andere ontwikkelingen waarmee je baby je gaat verassen? Bekijk hier alle sprongetjes.