De papa 24 feb 2018 Redactie

Sperma van je partner heeft een verrassende impact op de hersenontwikkeling van je kind

Het is geen geheim meer dat de levensstijl van een zwangere vrouw invloed heeft op de gezondheid van het kind in haar buik. Maar wist je al dat het sperma van je partner impact heeft op de hersenontwikkeling? Het welzijn van de man speelt volgens nieuw onderzoek een grote rol in de ontwikkeling van jullie kind.

Invloed van stress op hersenontwikkeling

Neurowetenschapper Tracy Bale en onderzoekers aan de Universiteit van Maryland kwamen er tijdens hun onderzoek achter dat het stressniveau van vaders wel degelijk invloed hebben op de ontwikkeling van hun kind. De conclusie? Stress heeft impact op de hersenen en maakt kinderen kwetsbaarder voor stress en PTSS.

LEES OOK: Deze 3 stressfactoren tijdens borstvoeding verstoren je melkproductie (en dat wil je niet)

Depressie en gedragsproblemen

Zelfs kleine veranderingen in de omgeving hebben grote invloed op de ontwikkeling en mogelijk zelfs de gezondheid van toekomstige kinderen. Dit kan zelfs leiden tot depressie. Uit een onderzoek van Georgetown komen dezelfde bevindingen naar voren. Hoe meer stress de vader heeft, hoe groter de kans op kinderen met gedragsproblemen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Sperma van je partner heeft een verrassende impact op de hersenontwikkeling van je kind
Sluiten