De mama 7 sep 2017 Susan Dalstra

6 spelletjes die wél leuk zijn om te doen op een babyshower

De ideale babyshower is een perfecte mix van lekker eten, toasts, cadeaus én spelletjes. Sommige mensen rollen al met hun ogen bij het woord ‘spelletjes’, maar feit is wel dat ze het ijs breken en zorgen voor wat leven in de brouwerij. 

Daarom hebben we wat babyshower-spelletjes op een rij gezet die zelfs niet-spelletjesmensen kunnen waarderen. Of in ieder geval kunnen handelen. 😉

1. De smaaktest

Heb je je ooit afgevraagd hoe Olvarit smaakt? Dit is het moment om dat te testen. Kies een stuk of tien verschillende maken, verwijder de etiketten en laat iedereen van alle smaken proeven en raden wat de smaak is.

En de winnaar is: degene die de meeste smaken goed heeft geraden.

2. Wat zit er in de luiertas?

Je vult een luiertas met de essentiële items: een speen, een tandenspeeltje, een tuttel: de hele razmataz stop je erin.  Dit klusje kan je het best laten doen door een kersverse ouder, want die heeft immers alles al bij de hand. Laat de tas de tafel rondgaan en laat iedere gast erin voelen en opschrijven wat ze menen te voelen.

En de winnaar is: degene die (zonder spieken!) de meeste items achterhaald.

3. Welke ouder..?

Wijs een familielid of vriend aan om vragen te bedenken over de ouders in spe. Denk aan vragen als: wie huilt het hardst bij de geboorte, wie is het strengst en wie laat het kind zelf kleertjes uitkiezen?

En de winnaar is: degene die meeste vragen goed beantwoordt.

LEES OOK: Ssstt! Deze dingen gebeuren stiekem op iedere babyshower

4. Verhaaltjestijd

Laat de aanstaande ouders een lief verhaal vertellen over hun ouders. Denk aan hoe ze elkaar ontmoetten of het moment dat ze ontdekten dat ze in verwachting waren. Iedereen vindt het leuk om een romantisch verhaal te horen en afhankelijk van de hoeveelheid hormonen kun je ook rekenen op tranen.

En de winnaar is: iedereen!

5. Haarband ontwerpwedstrijd

Als je weet dat de aanstaande moeder een meisje krijgt, is het leuk om een soort knutselbar op te zetten met alle materiaal om een een haarband te ontwerpen. Check even deze babyshower om te zien hoe leuk dat uit kan pakken. Niet alle haarbanden zullen even geslaagd uitpakken, maar op die manier geeft iedere gast de aanstaande baby iets heel liefs en persoonlijks.

En de winnaar is: degene die de mooiste haarband knutselt.

6. Let’s hear it for the boy

Als er een jongetje op komst is en iedereen dat mag weten, is het leuk om je gasten zoveel woorden te laten verzinnen met het woord ‘boy’. Om de beurt roept iedereen een woord (boycot, tomboy) terwijl iemand de score bijhoudt op een krijtbord.

En de winnaar is: degene die meeste woorden kan verzinnen.

Wil je je babyshower helemaal anders aanpakken? Deze originele ideeën zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke dag.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

My Domaine

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 spelletjes die wél leuk zijn om te doen op een babyshower
Sluiten