De mama 21 jun 2017 Susan Dalstra

Dit ziekenhuis houdt een speciale ceremonie voor prematuur geboren kindjes

In een ziekenhuis in het Amerikaanse North Carolina krijgen kindjes die prematuur geboren zijn een speciale ceremonie wanneer ze de afdeling neonatologie mogen verlaten. 

De verpleegkundigen van het CaroMont Regional Medical Center houden iedere keer dat een prematuur geboren kindje de afdeling mag verlaten een soort afstudeerceremonie. Inclusief een afstudeerhoedje met persoonlijke tekst en een professionele foto. Op het gepersonaliseerde hoedje wordt geschreven hoe lang de baby op de afdeling heeft gelegen en de tekst ‘en nog een heel leven voor me’.

LEES OOK: Klein groot wonder: prematuur baby’tje Abiagael overleeft 23 weken vroeggeboorte

Rompertje

Nadat een familie op haar afdeling met een rompertje met de tekst ‘NICU grad’ aan kwam zetten, kwam verpleegkundige Melissa Jordan op het idee . Ze besloot de dag nog memorabeler te maken door een afstudeerhoedje voor de baby in elkaar te knutselen. ‘De dag dat hij ontslagen werd, kwamen we met de rest van het personeel zingend en dansend binnen en gaven we hem zijn hoedje. Zijn ouders lachten van oor tot oor. Toen wisten we dat we dit wilden blijven doen voor andere gezinnen.’

Geruststellend

‘De afdeling verlaten is fijn, maar ook eng en zenuwslopend’, legt Melissa uit. ‘Dit is onze manier om het mee naar huis nemen van de baby iets minder spannend te maken. Uiteindelijk willen we een muur maken met foto’s van onze ‘afgestudeerden’, omdat het ouders die net binnenkomen ook hoop en steun geeft.’

Deze foto’s van een moeder die beviel van een prematuur kindje laten zien hoe ongelooflijk krachtig een geboorte kan zijn.

 

Redbookmag

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit ziekenhuis houdt een speciale ceremonie voor prematuur geboren kindjes
Sluiten