De mama 28 sep 2018 Maaike Kooijman

We need this: een spa voor ouders die ook op je kind past

Echt, je houdt van je kind. Dat lachje, de pretoogjes, de kleine vingertjes… Daar zou je alles voor doen. Maar er is ook nog de versie van je dreumes die het uit kan schreeuwen omdat ‘ie geen broccoli wil en hele nachten wakker ligt. En nou ja, die is soms zo vermoeiend dat je best wat vaker pauze zou willen nemen.

En geef toe, naast mentale ontspanning kun je die fysieke oplading ook echt wel gebruiken. Lag je eerst hele dagen te Netflixen, moet je nu elke vijf minuten opstaan omdat je kind zomaar de trap op wil kruipen. O, en je rug is trouwens ook niet per se gediend van om de zoveel seconden speelgoed van de grond rapen. Oftewel: je hebt dringend behoefte aan wat ‘me time’.

Een spa voor ouders

Nu horen we je denken: klinkt leuk hoor, dat ‘me time’. Maar hoe kómen ouders daar in vredesnaam aan? Een oppas regelen is al moeilijk genoeg als je een keer naar een bruiloft of begrafenis moet, laat staan voor een dag waarop je helemaal niks doet – gewoon omdat het kan.

LEES OOK: 12 zogenoemde ‘me time-momenten’ waar je als moeder van geniet

Gelukkig is er nu de oplossing: een spa voor ouders, die ook nog (gratis!) op je kinderen past. Zie het als een soort Smaland van IKEA, alleen ga je zelf niet een route lopen langs allemaal dingen die je niet nodig hebt maar wel wil hebben, maar krijg je een welverdiende massage. Of een pedicure. Of een ‘pumpkin peel’. Of… nou ja, je snapt het idee. De spa heeft zelfs een ruimte voor ouders die gewoon even willen slapen zonder dat ze wakker worden van hartverscheurend huilen.

Spa Lé La

Klinkt als een droom? Is het niet. Oké, het is wel ver weg: Spa Lé La bevindt zich in Los Angeles en je kunt erheen met kinderen tussen de 6 maanden en 9 jaar. De oprichtster, Trina Renea, is zelf uiteraard ook een moeder – dus ze weet precies wat je nodig hebt. Ze bedacht de spa voor ouders niet voor niets vlak nadat haar eerste dochtertje werd geboren. “Self care zou normaal moeten zijn voor elke ouder”, zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind.”

Datzelfde kind heeft er trouwens ook ongetwijfeld geen moeite mee om even van jou gescheiden te worden. De professionele nanny’s spelen met ‘m en hij kan knutselen, naar muziek luisteren en zelfs yoga doen. Je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m even 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt met de tijd voor jezelf.

Dus eh, wie brengt dit ook naar Nederland? Wij willen met liefde vast een dagje reserveren.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
We need this: een spa voor ouders die ook op je kind past
Sluiten