De baby 16 okt 2017 Susan Dalstra

Soldaten helpen bij de geslachtsonthulling van de baby van hun overleden buddy

De 26-jarige Britt Harris verloor haar man Chris Harris terwijl ze in verwachting was van hun eerste kindje. Chris is een soldaat die afgelopen zomer overleed tijdens een missie in Afghanistan. 

‘Hij was zo blij’

Eén week voordat Chris door een explosief om het leven kwam, had Britt het blijde nieuws met hem gedeeld. ‘Ik heb hem nog nooit zo gelukkig gezien als op het moment dat ik het hem vertelde. Hij was zo blij’, vertelt ze aan ABC News.

Rompertje

Britt had een rompertje versierd met de tekst ‘Chris you’re going to be a dad!’ en liet hem dat via FaceTime zien. Hoewel ze nu een toekomst tegemoet staat waarin ze in haar eentje voor de zorg van hun nog ongeboren baby staat, maakt ze zich meer zorgen om Chris’ mede-soldaten.

Broeders

‘Ik moet omgaan met een hoop verdriet, maar ik kan vrij nemen van werk en naar therapie. Zij niet. Ik wil niet dat zij daar vergeten worden.’ Daarom wilde ze de soldaten, die Chris altijd omschreef als zijn ‘broeders’, betrekken bij de bekendmaking van het geslacht van hun kindje.

‘Ze waren heel enthousiast over het idee. Ik zou confetti naar ze laten verschepen zodat zij het als eerste zouden weten en zich betrokken zouden voelen.’

LEES OOK: Deze papa slaat de bal van zijn leven voor een gender reveal video

Confetti

De mannen filmden het moment waarop ze de confetti openden en deelden de prachtige video op YouTube. ‘Op 2 augustus 2017 is Chris Harris gestorven voor het vaderland. Zijn kersverse vrouw was in verwachting van hun eerste kind. De onthulling was in Afghanistan met de mannen die naast zijn zij vochten. Met blijdschap verwelkomen we het nieuwste lid van ons bedrijf.’

Hart onder de riem

Voor Britt is de video een enorm hart onder de riem. ‘Ik heb het wel honderd keer bekeken. Ik moest huilen, maar ook lachen omdat hun reactie zo mooi is.’ En inderdaad: probeer maar eens naar onderstaande video te kijken zonder een brok in je keel te krijgen.

Deze moeder is wel héél blij met het geslacht van haar volgende baby.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

ABC News

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Soldaten helpen bij de geslachtsonthulling van de baby van hun overleden buddy
Sluiten